Bygger ny standplass

Print Skriv ut
Publisert: 09.03.11 08:31

Sist fredag ble standplassen totalskadet i brann. Skytterlaget er innstilt på å bygge den opp igjen.

Ett døgn etter Ullensaker skytterlag annonserte skytestevne på Teigen skytebane på nettsidene sine, gikk standplassen fullstendig opp i røyk. Det blir nå polititeknikernes oppgave å finne ut om brannen ble påsatt eller ei.

VIDERE DRIFT
Deretter skal forsikringsselskapet gjøre sine undersøkelser, før branntomta blir frigitt og oppbyggingen av en tilsvarende standplass kan starte.

– Vi må holde driften vår i gang, derfor trenger vi tak over standplassen. Vårt skytterlag er et av de største på Øvre Romerike og vi er avhengige av inntektene vi får fra for eksempel elgskytingen. Dessuten må vi ha et sted å drive rekruttering sier Jørn Dalen i skytterklubbens baneutvalg. Han anslår at det vil koste bortimot en million kroner å bygge ny standplass, men understreker at laget er forsikret og dermed får dekket utgiftene. Medlemmene i skytterlaget er ikke i tvil om at brannen er påsatt.

– Det var ingenting der inne som plutselig begynner å brenne av seg selv, sier Dalen.

VIL FLYTTE
Flyttingen av skytebanen har versert i 35 år, uten hell. Det som var en skytebane langt fra folk, er i dag en støyplage for naboer som kommer nærmere og nærmere, et resultat av at kommunen har tillatt boligbygging i området uten å avklare flytting først. Ullensaker Skytterlag vil flytte hvis de får en tilsvarende tomt et annet sted i kommunen, men på grunn av fylkesmannens innsigelser har det vist seg svært vanskelig.

– Det er skrevet fire utredninger om dette. Flytteprosjektet fortsetter som før selv om vi bygger ny standplass, men vi flytter neppe før om et par år. Hvis det ikke løser seg med ny tomt til skytebane, blir vi på Teigen, sier Dalen. 

 

Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk