Lesernes EUB Forsiden  »  Lesernes EUB

Seksualundervisning i barnehagen
LESERNES EUB I helga avholdt Akershus Høyre sitt årsmøte. Høyres programutkast sto på agendaen, og vi skulle diskutere hvilke prioriteringer Akershus Høyre vil ha i den kommende fireårs-perioden.
Bygg ut kollektivtilbudet i Akershus slik man har gjort i Oslo
LESERNES EUB Før man fratar lærere og ansatte på de videregående skoler i Akershus dagens parkeringsording. Akershus fylkesting har ansvar for både kollektivtilbudet og de videregående skoler i Akershus.
Martin og Simon med strålende prestasjoner i distriktskampen
LESERNES EUB I romjula fikk Martin Brustad, Nordre Eidsvoll Friidrett og Simon Sivertsen, Eidsvold Turn Friidrett beskjed om at de var tatt ut på Akershus sitt lag til Distriktskampen. Dette var litt av en julegave å få, om dog litt forsinket.
Ullensaker Show Choir: - Nytt år, nye muligheter!
LESERNES EUB Ullensaker Show Choir er nettopp ferdig med et spennende år der FROST og konsertene med Elisabeth Andreassen, Øyvind Blunck, Tor Endresen og Anne Sofie Endresen sto i høysetet.
Husker du Liu Xiaobo?
LESERNES EUB Som årene kommer og går, kommer og går vinnere av Nobels Fredspris. Likevel kan det hende du husker den tomme stolen i Oslo rådhus 10.desember 2010? Der Liu Xiaobo skulle ha sittet.
Julekonsert med Eidsvoll janitsjarkorps
LESERNES EUB 27. desember er det igjen klart for Eidsvoll janitsjarkorps' julekonsert i Eidsvoll kirke.
Tradisjonell 2. dags-konsert
LESERNES EUB Da er det snart jul igjen, og tradisjonen tro holder Eidsvold Værk Musikkorps konsert i Råholt kirke 2. juledag.
Budsjettet for 2017: Et grønnere Ullensaker med Venstre
LESERNES EUB Gjennom godt samarbeid med posisjonen i Ullensaker har Venstre fått gjennomslag for det aller meste vi hadde med oss inn i forhandlingene, og dermed kan vi fastslå at det grønne skiftet er i gang, også i vår kommune.
Alle vi i stiftelsen ALS norsk støttegruppe ønsker dere alle en god jul
LESERNES EUB Julen 2016 nærmer seg og alle vi i stiftelsen ønsker dere en god jul.
Vi må satse på grønn kompetanse!
LESERNES EUB Det grønne skiftet handler i aller høyeste grad om kompetanse. Da blir det rimelig absurd å lage en kompetansepolitisk strategi som ikke tar tak i dette.
Det er ikke klimavennlig med mat og skog på tanken
LESERNES EUB Politikk som ukritisk legger opp til for stor bruk av bioenergi kan få uakseptable konsekvenser for både natur, matproduksjon og for klimaet.
«De derre politikera!» - de gjør jobben sin
LESERNES EUB «De derre politikera i rådhuset..» er gjerne omkvedet når tilstanden på ulike områder i Eidsvoll skal kritiseres. Alle slås i hartkorn. Men i kveld kan du finne forskjellene - hvis du vil.
Nå kommer klimaregnskapet!
LESERNES EUB Før valget i fjor etterlyste jeg bedre oversikt over tiltak og resultater for reduserte klimagassutslipp i Nannestad, og foreslo å innføre et klimaregnskap.
Budsjettet: Store utfordringer - store muligheter
LESERNES EUB Eidsvoll opplever for tiden stor befolkningsvekst og prognosene for årene fremover tilsier at veksten vil fortsette.
#Minjul - og en håndverker i Aleppo
LESERNES EUB Jul er familie. Nærhet. Trygghet. Stabilitet. Jul er å gjøre opp status over året som har gått. Sette opp mål for året som kommer. Jul er tid til å reflektere over de store sammenhenger. Jul er tid. Stillhet.
Eiendomsskatt i grunnlovsbygda!
LESERNES EUB Eidsvoll Høyre ønsker ikke eiendomsskatt og har mange forslag for å unngå den.
Skifter til LED, fullføres før sommeren 2017
LESERNES EUB Tirsdag denne uken vedtok kommunestyret i Nannestad at prosessen med utskifting av gatebelysningen til LED fremskyndes.
Desinformasjon og tåkelegging av fakta i Hurdal kommune
LESERNES EUB I flere avisinnlegg har både politikere og innbyggere i Hurdal er det gitt uttrykk for hva den egentlige prosessen rundt fratreden til tidligere rådmannen i Hurdal innebar.
Ny gangvei langs Odalsvegen!
LESERNES EUB Det siste vi leste var at igangsettingen skulle være 1. September 2016. Det er nå over 3 måneder siden, men ingenting skjer!
Hurdal Høyre vil kjempe for en ny økonomisk retning
LESERNES EUB De siste årene har Hurdal hatt lite budsjettdisiplin, og pengene har blitt brukt over evne.
Hvorfor FrP bør si nei til EØS-avtalen
LESERNES EUB Flere av toppene i FrP er kjente motstandere av norsk EU-medlemskap. Men nå vurderer FrP å gå inn for å melde Norge ut av EØS. Hvorfor bør FrP si nei til EØS?
Ny kurs i Hurdal
LESERNES EUB I går satt jeg som kommunestyrerepresentant for Hurdal Venstre, som har styrt Hurdal i 9 år i en bred posisjon med flere andre partier. I dag er jeg kommunestyrerepresentant for Høyre.
Å forene motpoler - Ernas umulige oppgave
LESERNES EUB En mindretallsregjering kan ikke møte til forhandlinger med ultimatum, men nettopp dét gjorde Erna Solberg.
Skolefraværet øker med flere tusen timer
LESERNES EUB Fylkesrådmannen i Akershus øker skolefraværet med flere tusen timer, som følge av en flytting av Eidsvoll og Nannestad tannklinikker til Råholt.
Oppsummering Nordre Eidsvoll IL A-laget fotball 2016
LESERNES EUB A-lag ble igjen startet opp på Minnesund i 2016, etter noen år uten seniorfotball i NEIL.
Kan du teksten til julesangene?
LESERNES EUB Det er mange som ikke husker teksten til våre kjære julesanger. Synges det for lite eller er det hyggeligere å høre sangene på radio, tv eller internett?
#Listhaugikkeminminister - en begrunnelse
LESERNES EUB Med sin retorikk og fremtreden er ikke Sylvi Listhaug en statsråd for integrering jeg synes representerer sitt fagområde på en verdig og tillitvekkende måte.
Trafikksikkerhet ved E16 i Nannestad
LESERNES EUB MDG mener at man skal få penger inn på konto for å sykle.
Eiendomsskatt er unødvendig
LESERNES EUB Eidsvoll kan spare opptil 10 millioner kroner i året på smartere innkjøp. Vi kan også spare rundt 3 millioner kroner i året på energitiltak i kommunens bygninger.
Vi vil beholde lensmannen
LESERNES EUB Regjeringens nærpolitireform vil legge ned lensmannskontorer over hele landet og samle ressursene i større og mere «robuste» enheter.
Alternativer til eiendomsskatt?
LESERNES EUB Rådmannen kan kritiseres for være politisk umusikalsk når han legger frem forslag til budsjett med eiendomsskatt. Men det tvinger partiene til å finne alternativer.
Mobiliseringen for å redde lensmannskontoret kom for sent
LESERNES EUB Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor blir lagt ned og Nannestad Bygdeliste er svært skeptiske til nærpolitireformen.
Vi effektiviserer og bygger for fremtiden
LESERNES EUB Eidsvoll Høyre har utarbeidet et budsjettforslag uten eiendomsskatt hvor vi stimulerer til effektivisering av kommunens drift og bygger for fremtiden.
Livsglede satt i system
LESERNES EUB Det er mange måter vi kan legge til rette for økt livsglede for våre eldre og de med demens.
Trumps hemmelige hær marsjerte frem
LESERNES EUB Å se opptellingen valgnatten var som å se en skrekkfilm på TV, uten at av-knappen kan bringe den trauste virkeligheten tilbake. For skrekkfilmen er virkeligheten. Slik var følelsen jeg satt med.
Hadde Høyre faktisk snudd steiner, så hadde de muligens fått seg en overraskelse
LESERNES EUB Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt glad inni meg når jeg kunne lese i EUB at Høyre hadde løsningen på budsjettet i kommunen uten å innføre eiendomsskatt.
Bevaring av Femellgården?
LESERNES EUB "Spenstige planer" skriver EUB på leder plass tirsdag 1. november. Lederen handler om planene for utviklingen av det som blir betegnet som Wergelandskvartalet.
Politimesteren svinger sparekniven og det går utover Nannestad
LESERNES EUB Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor står på listen med lensmannskontor som politimesteren vil legge ned.
Lampene forblir mørke, pengene er brukt opp
LESERNES EUB Nannestad bygdeliste har blitt kontaktet av mange innbyggere i kommunen som er oppgitt over at Nannestad kommunen ikke skifter pærer eller reparere gatebelysningen fordi kassa er tom.
Toner fra store og toner fra små
LESERNES EUB Lørdag 29. oktober er det tid for Eidsvoll janitsjarkorps' høstkonsert «Toner fra store og toner fra små» i Panorama.
Eidsvoll alene på Romerike - hvorfor jubler ikke Eidsvoll Høyre?
LESERNES EUB Fylkesmannen har lagt frem sine faglige anbefalinger for hvordan kommunereformen bør implementeres i Akershus.
Forslag til nedleggelse av lennsmannskontor
LESERNES EUB Det spås en sterk befolkningsvekst rundt Dal, Råholt og Sundet. Allikevel er det ønske om å legge ned lennsmannskontoret på Råholt!
Spennende høst for Ullensaker Show Choir
LESERNES EUB Denne høsten starter vi i Ullensaker Show Choir opp med et nytt stor prosjekt, som denne gangen blir Disney`s Beauty and the beast JR.
Muligheter åpner seg for syke og skadde
LESERNES EUB I et godt samspill mellom mennesker og teknologi.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk