Med skrekk og gru kan vi lese i møteprotokollen av 30.11.16 at noen politikere vil endre rådmannens forslag til nye høyder! Hva er Bærekraftfestivalen i Hurdal? Jo, det er rein reklame for Økolandsbyen som vi skattebetalere må betale for. Som ikke dette er nok, så må vi betale hotellopphold for tilreisende som kommer flere steder fra. Sist gang gikk kommunen cirka 1.500.000 kroner i underskudd.
Når dem har råd til å betale 6.350.000-6.650.000 kroner for en enebolig på 134 kvadratmeter, så har dem jammen råd til å betale denne Bærekraftfestivalen selv. Ellers kan jo vi andre også kreve støtte til våres reklameprosjekter som vi også ønsker.
Hva vil Hurdal kommune tjene på denne festivalen som har gått underskudd hver gang? Hvem tror du skal betale dette underskuddet? Trolig ikke Økolandsbyen? Økolandsbyen får arrangere denne festivalen selv siden dem mener at det er så viktig for dem.
DEBATT: Ønsker vi utvikling i Hurdal?
Sentrumsplanen (drømmeslottet) vil også kreve masse penger. Disse to her nevnt er ikke en pålagt tjeneste. Folket i Hurdal skriker etter å få vite hvor mye dem har brukt til konsulenter og arkitekter til sentrumsplanen og til Aktivitetshuset? På første folkemøte fikk vi inntrykk at mye var allerede forhåndsbestemt. Aktivitetshuset for 2015 regnskapet viser 3.862.796 kroner er justert med 370.000 som blir totalt 4.232.796 kroner. Hva har dem brukt 370.000 kroner til i 2016? Det hadde blitt billigere og pusset opp Dalheim. Er det toget gått?
La Hurdal sentrums velforening overta Dalheim. Kanskje dem er flinkere til å ta vare på lokalet og bruke det til det var ment til. Å la det forfalle på denne måten er helt forkastelig. Vi har jo lest at folket vil ha Dalheim tilbake til folket. Da sparer Hurdal kommunen disse utgiftene.
Hadde dem pusset opp Dalheim for nesten like mange kroner så hadde Dalheim glitret og skint. Da hadde vi fått et forsamlingshus som vi kunne ha vært stolte over. Vi har noen bremseklosser og noen som tydelig viser at dem ikke vil at Dalheim skal glitre og skinne. Holder noen oss for narr i lengre tid? Jo «svartmalingskameratene» påsto at det koster i strøm og forsikring 300.000-400.000 kroner i året, mens de virkelige tallene ligger på 80.000-85.000 kroner i året.
Dem tåler ikke at Dalheim skal bevares og glitre. Dem tenker kun på seg selv for egen vinning skyld. Det er hurdølingene som skal vinne denne kampen mot dem som kjemper mot oss. Vi vil ha et lokale som dekker alle behov og formål. Noen innbiller oss at Aktivitetshuset og allbruksrommet dekker behovet. Men da tar dem grundig feil. Med 49 plasser i Aktivitetshuset er det altfor lite da behovet er 80-90. Allbruksrommet har dårlig akustikk og ingen stor scene som vi har på Dalheim. Dårlig garderobemuligheter med billig plastikk kleshengere. Heisen er for smal til å frakte garderobeutstyr med. Måtte bære stativene ned trappa. Pensjonister fra Nannestad var så uheldig å utløse brannalarmen fordi denne står plassert så nære utgangsdøra.
Fra Lesernes EUB: Desinformasjon og tåkelegging av fakta i Hurdal kommune
Skal Hurdal kommune drives forsvarlig så må vi få en ny politikk. Det går ikke slik det gjøres i dag. Vi har jo lest om dårlig økonomiforståelse. La dem som har greie på økonomi få lov til å slippe til. Eiendomsskatt er ris bak egen bak hvis dem ikke ser det økonomiske problemet for bare skog. Eiendomsskatt er usosial og urettferdig når vi ser årsaken til dette. Vi kan ikke godta at Økolandsbyens bærekraftsfestival pluss andre store og dyre prosjekter og dyr etterlønn av avsatt rådmann, tvinger oss til å betale eiendomsskatt. Nå må de kloke hodene sette seg sammen å få til noe bedre for dette går ikke i lengden. Glem partipolitikk, for det er viktigere å få kommunen inn på riktig kurs og økonomi igjen. Trivselen ute blant folket må tilbake.
Vi liker ikke å bli trampet på og bli lurt over flere år. Egoistene og dem som kun tenker på seg selv for egen vinning skyld, må ikke få lov til å vinne kampen om bedre miljø og trivsel i Hurdal. Det må være en grunn til at noen hurdølinger flytter ut. Det er også en grunn til at 18 ledere har sluttet i løpet av de siste åtte årene. Hvorfor har det ikke ringt ei bjelle før?
Jo, det har det, men opposisjonen har ikke kommet til og heller ikke blitt hørt og trodd på. Nå ser vi hvem som hadde rett. Hurdal trenger nye koster som kan finne det som er blitt feid under teppet. Jeg håper på at dere oppegående som ikke har sovet timen i de siste 8 årene er enige med meg om dette!
Anonym hurdøling

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.