Kjære politimester, vi vil aller helst beholde lensmannskontoret vårt her i Nannestad, for vi mener det daglige nærværet av politi i bygda er det viktigste forebyggende elementet i det lokale politiarbeidet.
Vi mener det er riktig å styrke kapasiteten for utrykning, men det må ikke gå på bekostning av det gode samarbeidet vi har i dag mellom lensmannskontoret og kommunens etater, barnevern, NAV, skoler og barnehager.
Vi ønsker oss et politi med nærhet til befolkningen som ivaretar alle de sivile oppgavene politiet har og som forutsetter kunnskap om befolkningen i bygda. Vi ønsker oss et lavterskelpoliti som kjenner ungdommen og som deltar på skoler, i ungdomsklubber og foreninger når det trengs.
Vi er urolige for at vårt distrikt også omfatter politistasjonen på Gardermoen. Det vi fikk en forsmak på i sommer var krise på krise og kilometerlange køer i passkontrollen.
Til sist flyttet justisministeren ni politifolk fra Rygge, som var under avvikling. Han kalte det nye stillinger og sa at heretter måtte ressursene finnes innenfor distriktets egne rammer.
På Gardermoen er det i dag omkring 120 stillinger, og det er en svært høy andel av de cirka 1700 ansatte i distriktet. I dokumentene er det oppgitt at det er budsjettmessig dekning for omkring 1650 ansatte, mens det er 1728 stillinger i distriktet. Dersom trafikken på Gardermoen øker som prognosene sier, vil ressursene til å bemanne grensekontrollen måtte tas fra ordinær tjeneste. Det betyr at stillinger i framtiden må avgis fra Jessheim, Råholt og Bjørkelangen i tillegg til Lillestrøm.
LES OGSÅ: - Det er ingen grunn til at Nannestad ikke kan bli noe stort
Dette gjør oss her i Nannestad urolige, og vi mener grensekontroll bør være et nasjonalt anliggende og sortere direkte under politidirektoratet. Dette garanterer ikke for at ikke ressursene blir tatt fra ordinær tjeneste, men det gjør avstanden til justisministeren kortere.
Vi tillater oss også å stille oss noe tvilende til de mulige gevinstene av å sitte i bilen og skulle ta avhør og sikre bevis med nettbrett. Mange har påpekt at rettssikkerheten både for vitner og tiltalte vil bli dårligere ved denne type avhør. Tror politimesteren at det vil holde med disse avhørene i retten, uten advokat til stede og uten vitner?
Når du nå skal avgi din endelige innstilling til POD (Politidirektoratet) bør du kunne gi oss et svar på hvordan samarbeidet mellom våre etater og politiet vil bli i framtiden. Hvilken rolle skal vår politikontakt ha og hvilke ressurser skal vedkommende disponere? For vår del betyr det å bytte ut et kontor med 15 ansatte med en enkelt person som er stasjonert på Jessheim. Her krever vi bedre svar enn det som er gitt så langt. Vi forventer også at det forklares hvordan patruljetjenesten vil bli styrket, slik du lover.
Vi krever svar på hvordan du har tenkt å gjøre vår trygghet bedre enn i dag med den organiseringen du nå foreslår for POD.
Dersom du ikke klarer å sannsynliggjøre en forbedring må vi trekke den konklusjon at dette er en reform som er iverksatt for å spare penger og ikke en reform som har til hensikt å gi oss et bedre politi.
Hans Thue, ordfører
Karl Henrik Laache, varaordfører
Jan Haugerud, gruppeleder Arbeiderpartiet
Morten Marthinsen, gruppeleder Nannestad Bygdeliste
Kjell-Erik Dahl, gruppeleder Venstre
Kristin Antun, gruppeleder MDG
Ørn Terje Foss, gruppeleder SV
Karl-Arne Leivestad, gruppeleder Senterpartiet
Grethe Slettmoen, gruppeleder Kristelig Folkeparti
Nannestad
LES OGSÅ: Vika om tidligere elev: - Ville fått stryk for innholdet i nærpolitireformen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.