Anlegg til evig tid

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 07.01.17 06:00

LEDER. Ullensaker Skytterlag har sitt anlegg på Teigen skytebane sør for Jessheim sentrum på grensa og delvis inn i Jessheimmarka.

Banen er nå nærmest «bygget inn» av boligbyggingen i området som er satt av til boligbygging i Ullensakers kommuneplan.

En avtale fra 1933 har trolig vært avgjørende for at skytterlaget fortsatt eier og har litt aktivitet på Teigen skytebane. I den avtalen står det at skytterlaget er sikret bane til «evig tid». Hadde ikke skytterlaget hatt denne avtalen er det sannsynlig at laget og aktiviteten hadde lidd samme skjebne som gokartaktiviteten på Nordbymoen. Det kom aldri noen erstatningsbane da området ble gjort om til boligområde, og aktiviteten døde.

Teigen skytebanes standplassanlegg ble rammet av brann for vel fem år siden. Standplassen er ikke bygd opp igjen da man har vært innstilt på å flytte til en ny bane.

Nå ser det ut til at skytterlaget kan få realisert sine planer på Hauersteter. Nord for stasjonen og Hauerseter leir, parallelt med skinnesmia, har skytterlaget fått laget et reguleringsforslag som nå skal til behandling. Dette er i et skogområde og banen er tenkt bygget ned i terrenget for å skape minst mulig støy.

Slik vi ser planene, bør dette være realiserbart. Det bør også være spiselig for politikerne i Ullensaker som snarest mulig ønsker å få frigjort tomta til Teigen skytebane til boligformål og delvis omkjøringsveg.

Støy fra skytebanen bør ikke være noe problem her. Noe støy er det allerede fra jernbane, E6 og fly. Det er alltid vanskelig å plassere støyende aktiviteter, men her må man ha funnet rett plass.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Norge trill rundt NOTUSED
INVITERT. Vi har vært innafor og ledd med Stian og Øystein, skriver Invitert-skribent Tom Stalsberg
Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående NOTUSED
LEDER. Vi forventer kunstgressbane.
Er vi politikere i lomma på utbyggerne?
LESERBREV. «Alle» har vel fått med seg de siste utspillene i EUB om utbygging i Eidsvoll kommune.
Ulovlig parkering NOTUSED
LEDER. Det er ikke første gang vi på denne plass skriver om parkering ved trafikknutepunktene, jernbanestasjonene, på Øvre Romerike.
Spørsmål til ­biskopen
LESERBREV. Jeg ser at biskop Atle Sommerfeldt har det travelt om dagen med å forsvare Kirkemøtets vedtak om å innføre vigselsliturgi for likekjønnede.
Glede over jobb NOTUSED
LEDER. Kanskje kan det sammenliknes med å vinne i Lotto når man er en av 250 søkere til en jobb og man får den.
En stor takk til Hurdal
LESERBREV. Jeg vil takke for et flott arrangement på lørdag.
Ordfører Staahle: - Skremmende uvitenhet av Janka Holstad
LESERBREV. Politiske forskjeller er greit, men uvitenhet og feilaktige påstander er skremmende - spesielt når det kommer fra politikere som burde vite bedre.
Ja til eggdonasjon - det er tid for likebehandling
LESERBREV. «Det er ingen menneskerettighet å få barn».
Brua bør stenges NOTUSED
LEDER. Rådmann i Eidsvoll foreslår å stenge Sundbrua helt for biltrafikk.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk