Med det mente han at man måtte definere et område hvor man ønsker å samle folk. Man må unngå at sentrum flyter ut ved for eksempel å tillate detaljhandel i utkanten. Han var også klar på at «uten folk blir det ikke noe sentrum».
I går presenterte EUB en oversikt over planlagte prosjekter i og rundt Eidsvoll sentrum, Sundet. Det viser at det etter hvert vil bli mye folk som bor i og nær sentrum. De fleste av disse prosjektene er boligprosjekter og viser at det i løpet av relativt få år vil bli bosatt noen tusen flere mennesker i og rundt Sundet.
Ekteparet Bjørn Dæhlie og Vilde Falck-Ytter framstår sammen som den framoverlente, optimistiske utbyggeren som har tro på Sundet. Bjørn Dæhlie har også vist at han har evnen til å realisere sine prosjekter. Med folk på plass i boliger, vil det også gi grunnlag for mer handel og næringsliv.
Så langt er det bare Wergelandskvartalet som synes å ha handelsvirksomhet med i sitt prosjekt. Det betyr handel i sentrum, slik Dokk Holm påpekte. Det bør også bli handel i Sundgata 11 (naboen til polet) når det dukker opp et prosjekt på den tomta.
For en del år siden var det handel i Sundgata helt opp til Rubis. Om den tiden kommer igjen er uvisst, men det er ønskelig at det blir butikker, kafeer og restauranter på gateplan for at Sundet skal bli et levende sentrum igjen med et tilbud til alle de som bor i og nær Sundet, er fornøyd med. I framtida er det ikke sikkert at drømmen er å reise to-tre mil for å finne et kjøpesenter om tilbudet er godt nok i Sundet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.