Sitatet sto på trykk i EUB (og på eub.no denne uka. Det kunne like gjerne stått på trykk i fjor, eller året før - eller tiåret før.
Det handler som så mange ganger før om Vilberg ungdomsskole. Skolens inneklima er svært dårlig, noe som er gjentatt - nesten til det kjedsomlige - i en rekke tilsynsrapporter og avisartikler. Flere ad hoc-tiltak er gjort opp igjennom årene, men lufta er fremdeles ikke god nok.
Arbeidet med ny skole - eller rettere sagt: delvis ny skole, noe skal bevares og noe skal rives - starter ifølge Eidsvoll kommunes prosjektleder ved årsskiftet. I byggeperioden må elevene få undervisningen i brakker. Ikke ideelt, men for de elevene som i dag sitter i den dårligste delen av skolen, vil dette mest sannsynlig oppleves som en forbedring.
FAU-leder Christine M. Salvesen vil ha brakkene på plass allerede nå. Vi støtter Salvesen. Noen ekstra utgifter vil det sikkert medføre å sette opp brakkene noen måneder tidligere, men det kan umulig være det som knekker et prosjekt av denne størrelse.
Svaret fra Eidsvoll kommune er at man så langt ikke har full oversikt over hvor brakkene skal plasseres. Vi har ingen grunn til å betvile at dette er riktig, men kanskje man da kan prioritere å lande plasseringen så raskt som mulig, slik at brakkene kan komme opp. Om ikke alle brakkene, så i hvert fall mange nok til at de elevene som er hardest rammet, kan få undervisningen i et «normalt» inneklima.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.