Bori og OM Holding AS lanserte denne uka utbygging av Grindatunet med 11 boligblokker og 391 leiligheter rett ved Eidsvoll Verk stasjon. I forhold til Råholt sentrum som må sies å ligge 500 meter lenger sør, kaller man altså dette en bydel.
Foreløpig har Øvre Romerike en by, Jessheim. Den vokser fortsatt fort både i utbredelse og ikke minst i høyden. Nå vil noen av utbyggerne at også Råholt på sikt skal bli by. Råholt mangler gatesystemet som gjør at stedet kan minne om by, det er noe Eidsvoll sentrum, Sundet, har. Også der bygges det mye.
Råholt har vært i byggefokus denne uka som startet med at Eidsvoll Ap hadde informasjonsmøte om utviklingen på Råholt. Det ble stinn brakke på Søndre Samfund. Folk ville høre om alle planene. De som møtte var i stor grad de som har bodd der fra barnsbein av og som har sett og vært med på den enorme utviklingen som har skjedd. De har et historisk perspektiv på utviklingen som de yngre ikke har. Kanskje er det grunnen til at de møter så mannsterkt opp, mens den yngre del av befolkningen er mer opptatt av at det kommer boliger, skoler og barnehager uten å ha det historiske i bunnen.
Det er ingen grunn til å tro at de yngre er mindre interessert i hva som kommer. Men for dem er det kanskje like viktig å vite at det blir fem nye avdelinger på Råholtbråtan barnehage. Det gir et pre når man skal bestemme bosted for familien.
Så får debatten om by komme etter hvert. Også utviklingen av Sundet kontra Råholt. Byggekranene vil bli et daglig syn begge steder i årene framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.