Et tegn på bygging er byggekraner, men bygging av boliger og næringseiendommer er så mye mer. Hvis vi i tillegg tar med all oppussing og rehabilitering som gjøres av private, skjønner vi at dette er en stor bransje.
Ingen skal la seg forlede til å tro at noen i denne bransjen gjør dette av godhet. Her er målet enkelt, tjene penger på investerte midler. Det gjelder både de som bygger og de som leverer materialer til byggingen. La oss legge til, det er ikke noe galt i det. Det er helt nødvendig for å få til vekst i samfunnet.
Byggingen gir en del utslag. Et av dem ble omtalt i gårsdagens EUB. Byggevarefirmaene ser langt framover i tid for å posisjonere seg i et ekstremt ekspansivt marked.
Gausdal Landhandleri etablerte seg på Jessheim i 2013. Firmaet har vært som et eventyr fra Gausdal. Fra det gamle landhandleriet, nærmest ei krambu, ble etablert i 1938, har firmaet bare vokst og vokst og har i dag 15 varehus, 240 fast ansatte og omsatte i 2015 for en milliard kroner.
Gausdal kjemper med giganter som Maxbo, Monter, XL-Bygg, Byggmax og Treschow Fritzøe. Disse igjen kjemper om kundene på Øvre Romerike. Mens det for noen år siden stort sett var bare ett byggevarefirma i hver kommune, er det nå flere.
Gausdal er ikke alene om å lete etter nye plasser å etablere seg. Denne kampen om kundene bør gi forbrukerne billigere materialer. At det er store fortjenester i bransjen, er helt klart. Ta bare en kikk på rabattene som et OBOS-medlemskap gir.
LES OGSÅ: Dette kjennetegner byggevarebransjen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.