Salgssummen for boligen med 1,6 mål tomt, og som ligger tre kilometer fra Eidsvoll sentrum, gikk for 1.020.000 kroner. 270.000 kroner over takst.
EUB har denne våren fokusert på falleferdige «rønner» som står rundt omkring i vårt distrikt. Steder som en gang i tiden var praktboliger, men som gradvis har forfalt.
Hva som er ei rønne, og hva som er en bolig med behov for totalrenovering, vil nok ofte være litt avhengig av øyet som ser. Boligen på bildet hører mest sannsynlig hjemme i sistnevnte kategori, mens mange av de husene EUB har omtalt har forfalt så kraftig at de kanskje ikke kan reddes. Og skal de reddes vil det kreve en omfattende restaurering.
Men flere av husene har et stort potensial. Enkelte av dem har også en beliggenhet som gjør at det bør være mulig å finne kjøpere. Interessen for boliger i vår region er ekstremt stor, og ikke alle vil bo i en treroms leilighet i femte etasje i et nybygg, for å ta et eksempel. Det krever imidlertid at dagens eiere faktisk tar et initiativ, og ikke kun lar husene forfalle. Et hus i forfall er ikke kun eierens utfordring; det bidrar til visuell forsøpling, og sikres ikke husene skikkelig, utgjør de en fare for barn og dyr - kanskje også nysgjerrige voksne.
Hva som skjer med huset på bildet er uklart. Den nye eieren håper å kunne få det til å skinne igjen, alternativet er å bygge noe nytt på tomta. Vi håper på renovasjon, men det viktigste er at det skjer noe som forhindrer videre forfall.
LES OGSÅ: Lover å rive forlatt rønne på attraktiv tomt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.