I forbindelse med budsjettbehandlingen i kommunestyret 13. desember fremla Frp blant annet et punkt i vårt forslaget om at vi mente det var mulig å kunne effektivisere noe i kommunen.

Et lite eksempel: Et gang og sykkelvegskilt var revet ned i sommer, og noen veglys manglet på en strekning. Det var opplyst til meg om at dette var meldt fra til rette vedkommende i kommunen «for lenge siden» uten at det var gjort noe. Den 25.10.16 stilte jeg et skriftlig spørsmål til leder i hovedutvalget for næring, plan og miljø med spørsmål om hvor tid feilene kunne påregnes rettet. I utvalgsmøtet den 1.11 fikk jeg et greit svar. Skiltet skulle settet opp i løpet av neste uke, og lyset skulle utbedres innen 14 dager.

«Skiltgutta» fra kommunen kom som lovet, to menn med en liten lastebil. Etter en liten vurdering satte de i gang, den ene med spade og den andre med en tommestokk. Hullet måtte jo ha korrekt dybde. Nytt skiltfeste hadde de også med og alt var ordnet i underkant av 45 minutter. Kanskje litt lang tid for å grave og måle hullet, med det må sies at de under arbeidet ble heftet av to andre menn som også kom i en liten lastebil med kommunens emblem på. De stoppet og hadde en prat og fikk kanskje løst noen problemer.

Men hvordan gikk det med lyset? Jo, det er fortsatt like svart. Hadde det vært mulig med litt effektivisering?

Arne Körner Haugen

leder Eidsvoll Frp

LES OGSÅ: - Velkommen etter Sp