En god løsning

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 11.01.17 06:00

LEDER. 5. desember i fjor åpnet Statens vegvesen bomstasjonen ved Langsletta på fylkesveg 33.

Denne bomstasjonen står nær Akershus grense og er satt opp for å finansiere utbyggingen av vegstrekningen Skreifjella- Totenvika i Oppland fylke. Denne vegen kostet vel 600 millioner å bygge og bilistene skal betale 34 kroner per passering. Det er ventet av bomstasjonen kan tas ned i 2031.

Med dette prosjektet er slett ikke fylkesveg 33 fra Minnesund til Gjøvik i det man kan kalle akseptabel stand. Fra Minnesund til Feiring, langs Byrudberga, er det mange som frykter det verste når de kjører der.

Nå skal dette også få en løsning, noe vi er svært glad for. Byggeprosjektet av ny veg gjennom Byrudberga er nå i ferd med å finne en finansieringsløsning. Det igjen betyr at Statens vegvesen kan sende prosjektet ut på anbud og i beste fall kan byggingen starte allerede i år.

Statens vegvesen har i samarbeid med Vegforum, samarbeidsorganet for fylkesveg 33, presentert nye tanker for bompengefinansieringen. Den allerede oppsatte bomstasjonen på Langsletta i Oppland blir eneste bomstasjon mellom Minnesund og Skreia. Det betyr en høyere takst enn dagens 34 kroner, sannsynligvis 42 kroner, men billigere enn om vegvesenet valgte en løsning med en bomstasjon også i Byrudberga.

Det gledelige med denne løsningen er at trafikken til og fra Feiring i sørlig retning slipper bompenger. For dem som pendler nordover blir det dyrere, men denne løsningen applauderer vi og håper departementet eller Stortinget ikke sier nei til forslaget.

LES OGSÅ: - Jeg tror vi har funnet løsningen for fylkesveg 33


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Norge trill rundt NOTUSED
INVITERT. Vi har vært innafor og ledd med Stian og Øystein, skriver Invitert-skribent Tom Stalsberg
Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående NOTUSED
LEDER. Vi forventer kunstgressbane.
Er vi politikere i lomma på utbyggerne?
LESERBREV. «Alle» har vel fått med seg de siste utspillene i EUB om utbygging i Eidsvoll kommune.
Ulovlig parkering NOTUSED
LEDER. Det er ikke første gang vi på denne plass skriver om parkering ved trafikknutepunktene, jernbanestasjonene, på Øvre Romerike.
Spørsmål til ­biskopen
LESERBREV. Jeg ser at biskop Atle Sommerfeldt har det travelt om dagen med å forsvare Kirkemøtets vedtak om å innføre vigselsliturgi for likekjønnede.
Glede over jobb NOTUSED
LEDER. Kanskje kan det sammenliknes med å vinne i Lotto når man er en av 250 søkere til en jobb og man får den.
En stor takk til Hurdal
LESERBREV. Jeg vil takke for et flott arrangement på lørdag.
Ordfører Staahle: - Skremmende uvitenhet av Janka Holstad
LESERBREV. Politiske forskjeller er greit, men uvitenhet og feilaktige påstander er skremmende - spesielt når det kommer fra politikere som burde vite bedre.
Ja til eggdonasjon - det er tid for likebehandling
LESERBREV. «Det er ingen menneskerettighet å få barn».
Brua bør stenges NOTUSED
LEDER. Rådmann i Eidsvoll foreslår å stenge Sundbrua helt for biltrafikk.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk