Denne bomstasjonen står nær Akershus grense og er satt opp for å finansiere utbyggingen av vegstrekningen Skreifjella- Totenvika i Oppland fylke. Denne vegen kostet vel 600 millioner å bygge og bilistene skal betale 34 kroner per passering. Det er ventet av bomstasjonen kan tas ned i 2031.
Med dette prosjektet er slett ikke fylkesveg 33 fra Minnesund til Gjøvik i det man kan kalle akseptabel stand. Fra Minnesund til Feiring, langs Byrudberga, er det mange som frykter det verste når de kjører der.
Nå skal dette også få en løsning, noe vi er svært glad for. Byggeprosjektet av ny veg gjennom Byrudberga er nå i ferd med å finne en finansieringsløsning. Det igjen betyr at Statens vegvesen kan sende prosjektet ut på anbud og i beste fall kan byggingen starte allerede i år.
Statens vegvesen har i samarbeid med Vegforum, samarbeidsorganet for fylkesveg 33, presentert nye tanker for bompengefinansieringen. Den allerede oppsatte bomstasjonen på Langsletta i Oppland blir eneste bomstasjon mellom Minnesund og Skreia. Det betyr en høyere takst enn dagens 34 kroner, sannsynligvis 42 kroner, men billigere enn om vegvesenet valgte en løsning med en bomstasjon også i Byrudberga.
Det gledelige med denne løsningen er at trafikken til og fra Feiring i sørlig retning slipper bompenger. For dem som pendler nordover blir det dyrere, men denne løsningen applauderer vi og håper departementet eller Stortinget ikke sier nei til forslaget.
LES OGSÅ: - Jeg tror vi har funnet løsningen for fylkesveg 33

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.