Æ kaste kortan - æ sei gris, sa SVs Hanna Kvanmo til Carl I. Hagen. Dette sitatet er sjakk matt, knockout og straight flush. Men poenget mitt er at jeg vil slå et slag for kortspillet gris.
De siste dagene har en norsk pokerspiller vært i aksjon i USA. Han er visstnok knallgod til å bløffe og det blir man selvsagt belønnet for. Han ble kun slått av en svenske. Nordmannen ble sittende igjen med flere titalls millioner kroner. Det er ikke akkurat småtteri etter å ha spilt kort noen timer.
Han kunne egenhendig ha finansiert en ganske stor prosentvis andel av en ny Vilberg barneskole bare av premiepengene. Han satt også ved pokerbordet så dekket av sponsormerker, hettegenser og solbriller, at han sikkert kunne finansiert resten av skolen også - av sponsorpengene.
Ved et annet bord - i Russland, sitter Magnus Carlsen. Han er verdens beste sjakkspiller og prøver å opprettholde verdensmestertittelen mot Vishy Anand. Også han tjener en god del kroner, men å bli sjakkverdensmester krever en smule mer kunnskap enn å spille poker i Vegas.
Sjakk er tillatt i Norge. Det er et krigsspill som kan være ganske blodig. Magnus Carlsen tar i hvert fall sin idrett veldig alvorlig. Blir han knust på slagmarken, blir han fryktelig gretten, men heldigvis flyter ikke blodet bokstavelig.
Det gjør det i proffboksing. Der er hele poenget å sende motstanderen rett i kanvasen, eller knockout, som det kalles. Dette er en «idrett» som jeg trodde gikk av moten i middelalderen en gang. At en bokser er nødt til ha styrke, teknikk, balanse, kondisjon og mye annet rart for å bli knallgod, anser jeg som selvsagt. At de er atleter er jeg helt overbevist om. Mitt ankepunkt er at de utøver en sport der poenget er å slå motstanderen så hardt i skallen at vedkommende flater helt ut. Om man får ekstrapoeng om motstanderen havner på sjukehus tviler jeg litt på. Men man kan jo sikre seg et boksebelte om man makter å kline til en opponent så hjernecellene knuses. Da stiller man nok ikke opp i sjakk-VM etterpå.
Når en nordmann blir nummer to i Las Vegas, er det selvsagt på tide at poker blir legalt i Norge. Så vidt jeg vet er det lov å spille kortspill i Norge, men det blir litt mer kilent i det øyeblikket man legger tusenlappene på bordet og spiller om penger. Og med en dyktig nordmann i aksjon, er det på tide at gambling og poker blir stuereint og innført i Norge mener enkelte politikere.
Når en kvinnelig norsk bokser blir knakende dyktig til å slå en motstander i hodet, så er politikerne på banen igjen. Med en dyktig utøver på plass, må «selvsagt» denne middelalder-sporten naturlig nok godkjennes i Norge. Vi forlanger at Cecilia Brækhus knuser et hode innenfor Norges grenser. Det skulle bare mangle.
Den svenske bokseren Frida Wallberg (30) ble i fjor alvorlig skadd under en WBC-tittelkamp. Wallberg ble hasteoperert etter den kraftige knockouten, og lå i respirator med hjerneblødning.
Og hvis man lykkes med en slik nedslagning er det naturlig at dommeren kommer inn, hyller vinneren og løfter vinnerens arm i været. Samtidig blir den utslåttes arm festet til båren for at vedkommende kjapt kan overføres til sjukehuset for å bli operert.
Jeg slår heller et slag for kortspillet gris. Det er ikke voldelig - i hvert fall. Jeg erindrer riktignok at jeg hadde fryktelig lyst til å ta livet av min lillesøster etter et slag kort. Men det tror jeg var amerikaner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.