Etter planen skal forslaget til en ny organisering legges fram for Stortinget før sommerferien. Men i likhet med kommunereformen, har også denne møtt motstand. En opptelling Klassekampen har gjort, viser at hvis frivillighet skal være utgangspunktet, blir det kun en reduksjon fra 19 til 16 fylker - eller nye regioner om man vil.
Forslaget om å gjøre vårt eget fylke - Akershus - til en del av regionen Viken sammen med Buskerud og Østfold (innledningsvis var også Vestfold med), ble nedstemt at fylkestinget. Begrunnelsen, som kan være fornuftig nok, var ikke motstand mot selve ideen, men et krav om at Oslo må være en del av den nye regionen. Så lenge Oslo ønsker å stå alene, ser vi ikke for oss at dette arbeidet kommer videre uten statlig innblanding. Men blant våre folkevalgte er i hvert fall ikke ideen om større regioner lagt død.
En meningsmåling, også den fra Klassekampen, viser at hele 57,6 prosent av de spurte mener at fylket de bor i bør bestå som i dag. Kun 35 prosent sier klart ja til sammenslåing. 7,2 prosent vet ikke. Det blir litt gjetting, men vi tror mye av skepsisen her handler om at folk flest ikke har helt klart for seg hvilke oppgaver fylket har ansvaret for. Og har man ikke helt oversikt, er det enklere å si nei enn ja til noe nytt som man heller ikke har full oversikt over.
Reformprosessen er i seg selv et kompromiss. Både Høyre og Fremskrittspartiet ønsker å fjerne fylkene. Når heller ikke regjeringspartiene brenner for denne reformen, blir det ikke noe enklere å selge inn endringene.
LESERBREV: Ny region - Viken!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.