Et uengasjert nei

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 04.01.17 22:00

LEDER. Stortinget har vedtatt at landets 19 fylker skal slås sammen til om lag ti nye og større regioner.

Etter planen skal forslaget til en ny organisering legges fram for Stortinget før sommerferien. Men i likhet med kommunereformen, har også denne møtt motstand. En opptelling Klassekampen har gjort, viser at hvis frivillighet skal være utgangspunktet, blir det kun en reduksjon fra 19 til 16 fylker - eller nye regioner om man vil.

Forslaget om å gjøre vårt eget fylke - Akershus - til en del av regionen Viken sammen med Buskerud og Østfold (innledningsvis var også Vestfold med), ble nedstemt at fylkestinget. Begrunnelsen, som kan være fornuftig nok, var ikke motstand mot selve ideen, men et krav om at Oslo må være en del av den nye regionen. Så lenge Oslo ønsker å stå alene, ser vi ikke for oss at dette arbeidet kommer videre uten statlig innblanding. Men blant våre folkevalgte er i hvert fall ikke ideen om større regioner lagt død.

En meningsmåling, også den fra Klassekampen, viser at hele 57,6 prosent av de spurte mener at fylket de bor i bør bestå som i dag. Kun 35 prosent sier klart ja til sammenslåing. 7,2 prosent vet ikke. Det blir litt gjetting, men vi tror mye av skepsisen her handler om at folk flest ikke har helt klart for seg hvilke oppgaver fylket har ansvaret for. Og har man ikke helt oversikt, er det enklere å si nei enn ja til noe nytt som man heller ikke har full oversikt over.

Reformprosessen er i seg selv et kompromiss. Både Høyre og Fremskrittspartiet ønsker å fjerne fylkene. Når heller ikke regjeringspartiene brenner for denne reformen, blir det ikke noe enklere å selge inn endringene.

LESERBREV: Ny region - Viken!


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående NOTUSED
LEDER. Vi forventer kunstgressbane.
Er vi politikere i lomma på utbyggerne?
LESERBREV. «Alle» har vel fått med seg de siste utspillene i EUB om utbygging i Eidsvoll kommune.
Ulovlig parkering NOTUSED
LEDER. Det er ikke første gang vi på denne plass skriver om parkering ved trafikknutepunktene, jernbanestasjonene, på Øvre Romerike.
Spørsmål til ­biskopen
LESERBREV. Jeg ser at biskop Atle Sommerfeldt har det travelt om dagen med å forsvare Kirkemøtets vedtak om å innføre vigselsliturgi for likekjønnede.
Glede over jobb NOTUSED
LEDER. Kanskje kan det sammenliknes med å vinne i Lotto når man er en av 250 søkere til en jobb og man får den.
En stor takk til Hurdal
LESERBREV. Jeg vil takke for et flott arrangement på lørdag.
Ordfører Staahle: - Skremmende uvitenhet av Janka Holstad
LESERBREV. Politiske forskjeller er greit, men uvitenhet og feilaktige påstander er skremmende - spesielt når det kommer fra politikere som burde vite bedre.
Ja til eggdonasjon - det er tid for likebehandling
LESERBREV. «Det er ingen menneskerettighet å få barn».
Brua bør stenges NOTUSED
LEDER. Rådmann i Eidsvoll foreslår å stenge Sundbrua helt for biltrafikk.
- Jeg ønsker at alle selv skal få velge hvem som hjelper til i sine egne hjem
LESERBREV. Vil ha fritt brukervalg.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk