Det hadde ikke vært nødvendig. Opposisjonens forslag ville gitt et budsjett, ikke bare med overskudd, men også med styrking av primærtjenestene. I stedet får hurdølingene økte avgifter, dårligere primærtjenester og trussel om eiendomsskatt i julegave. Bærekraften og luftslottene i sentrumsplanen får imidlertid bevilget kunstig åndedrett også i det kommende året. Det er virkelig god grunn til å undre seg over prioriteringen hos posisjonspartiene i Hurdal.
Men det sluttet ikke med det. Høyrerepresentanten Bjørn Brekke stilte et grunngitt spørsmål om hvem som var forhåndsinformert om oppsigelsen av rådmannen tidligere i år. Ordføreren svarte at det var medlemmene i forhandlingsutvalget, noe som selvfølgelig er helt normalt. Men han innrømmet også at «et par partier til» var informert, et svar som fikk flere til å rekke opp hånden. Imidlertid ble videre spørsmål avbrutt ved at ordførerens partifelle Olaf Knai tok ordet og refset spørsmålsstilleren for å rote opp i ting som det helst ikke skal snakkes om i Hurdal. Andre som forsøkte å få ordet ble krast avvist av ordføreren med den begrunnelse at bare spørsmålsstiller hadde anledning til å kommentere saken. En helt ubegripelig og uakseptabel fremgangsmåte.
Som en av dem som ble nektet å ta ordet i denne saken, og som heller ikke er tilfreds med ordførerens svar, velger jeg derfor å bruke avisen til å stille Hurdals ordfører følgende spørsmål i full offentlighet:
1. Hvilke partier var forhåndsinformert om oppsigelsen av rådmannen?
2. Hvorfor ble ikke alle partier informert? Saken ville helt klart fått en bedre og riktigere behandling hvis alle partier, også opposisjonen, hadde fått anledning til å forberede seg.
3. Hvorfor fikk ordførerens partifelle lov til å ta ordet og uttale seg i forbindelse med Brekkes spørsmål når andre ble nektet både å kommentere og å stille tilleggsspørsmål?
Hemmeligholdet og fortielsene i denne saken er uverdig i et demokratisk samfunn og unødvendig i en liten kommune. Det gir grunnlag for rykter og spekulasjoner blant bygdefolket og det er en belastning for alt det politiske arbeidet i Hurdal. Spesielt ille er det når vi vet at den oppsagte rådmannen ble innvilget et og et halvt års full lønn fra Hurdal samtidig som hun gikk rett inn i en ny toppjobb på en annen kant av landet. Det er rett og slett vanskelig å tro at det ikke er personer i Hurdal som var klar over dette.
Opposisjonen i Hurdal kommunestyre kommer ikke til å gi seg før absolutt alle fakta kommer på bordet i denne saken.
Asle Hoel-Knai (Frp)
kommunestyrerepresentant
Hurdal
LES OGSÅ: Hurdal har vedtatt et budsjett som går 1,2 millioner i minus

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.