Ingenting, tror jeg. Da gikk alt i slow motion. Verden skred fram i sakte fart, og ingenting forandret seg. Vi trykket aviser som den største selvfølge. På papir som ble levert av postmannen rett i kassa. Papiravisene har en svart framtid, og postmannen er snart historie. Før gikk vi i banken når vi hadde et økonomisk ærend, men nå er omtrent alle banker også borte. Sammen med postkontorene er de forsvunnet inn i ingenting.

Nå derimot er det butikken som spiller rollen både som bank- og postkontor. Butikkbetjeningen er blitt både bank- og postansatt. Før satt de i kassa, løp rundt i butikken og hjalp til eller skar kjøtt. Det gjør de sikkert også i dag, men i tillegg er de både bank- og postfunksjonærer.

Nå ser jeg for meg at de kan få en oppgave til - nemlig politi i butikk. Det vil jo være nærliggende å legge polititjenesten dit når andre viktige samfunnsfunksjoner finner seg til rette mellom salamien, potene, osten og melka. Noen må jo ha rollen som lovens lange arm i nærmiljøet, og når matbutikkene har de andre servicefunksjonene, så tar de vel politiets, også.

Jeg tenker meg en liten politinisje inneklemt mellom posten og banken. Dit kan du gå om du har fått nesa slått inn, har slåss med naboen, fakket en innbruddstyv eller knepet en fyllekjører på fersken. Det kan hende du må vente en liten stund på å bli hjulpet fordi betjeningen er opptatt av å levere ut pakker eller serve kundene med banktjenester. Men tenk så effektivt, a gitt. Først leverer du innbruddstyven, så tar du ut penger, så henter du ei pakke og så kjøper du melk.

Det er bare en liten hake ved det hele, noe som kan true både bank, post, og politi, og det er levering av mat på døra. Matkasser er jo det siste som kan bestilles over nettet. Da slipper man jo å gå på butikken, og hva da? Følger posten, banken, politiet og legen etter? Å få politiet på døra har jo ikke så godt ry på seg, og kommer legen på døra, er det liv om å gjøre. Når banken banker på, er det ikke fordi du har penger til gode, tvert om.

Nei. Jeg tror vi får si opp hele dette nettet, jeg, så får vi tilbake kontorene våre. Om jeg mener dette? Nei, jeg gjør jo ikke akkurat det - jo, kanskje litt. Bare littegranne.

Flere Smått av Marit Lunddal Løken

De skulle bare ha visst...

Merker ingenting jeg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.