Onsdag kunne vi fortelle om Nannestad skisenter som fryktet for sesongen etter en lang periode med mildvær.
Men idet papiravisen var på veg fra trykkeriet og til de tusen postkasser, hadde temperaturen sunket - og onsdag morgen gikk snøkanonene for fullt. I skrivende stund ser det ut til at skianlegget kan åpne allerede lørdag.
For anlegget i Maura sin skyld, og alle som liker seg i alpinbakkene, får vi håper at temperaturene holder seg lave. Nannestad skisenter trenger en god sesong. I fjor hadde anlegget 2,5 millioner kroner i omsetning. Ifølge styret burde de ha én million kroner mer for å få det til å gå rundt.
En god sesong nå vil hjelpe, men mye tyder på at det bare blir en utsettelse. Mer mildvær og kortere sesonger kommer, dessverre, til å legge en demper på framtidige inntekter. Sannsynlig vil vi i årene som kommer oppleve både kalde og snørike vintere, men det vil bli færre av dem. Alt sammen som en følge av de pågående klimaendringene.
At lokale skianlegg rammes - og at folk på Romerike må kjøre til fjells for å være garantert snø - er kanskje ikke det største tapet når vi ser hvordan dette påvirker vår jordklode, men det viser samtidig at vi heller ikke på det lokale plan slipper unna at gjennomsnittstemperaturen på jorda er stigende.
Men la oss nå i første omgang glede oss over at sesongen endelig ser ut til å komme i gang, både i Maura, men også i det andre skianleggene vi har i vårt nærområde.