Onsdag kunne vi fortelle om Nannestad skisenter som fryktet for sesongen etter en lang periode med mildvær.
Men idet papiravisen var på veg fra trykkeriet og til de tusen postkasser, hadde temperaturen sunket - og onsdag morgen gikk snøkanonene for fullt. I skrivende stund ser det ut til at skianlegget kan åpne allerede lørdag.
For anlegget i Maura sin skyld, og alle som liker seg i alpinbakkene, får vi håper at temperaturene holder seg lave. Nannestad skisenter trenger en god sesong. I fjor hadde anlegget 2,5 millioner kroner i omsetning. Ifølge styret burde de ha én million kroner mer for å få det til å gå rundt.
En god sesong nå vil hjelpe, men mye tyder på at det bare blir en utsettelse. Mer mildvær og kortere sesonger kommer, dessverre, til å legge en demper på framtidige inntekter. Sannsynlig vil vi i årene som kommer oppleve både kalde og snørike vintere, men det vil bli færre av dem. Alt sammen som en følge av de pågående klimaendringene.
At lokale skianlegg rammes - og at folk på Romerike må kjøre til fjells for å være garantert snø - er kanskje ikke det største tapet når vi ser hvordan dette påvirker vår jordklode, men det viser samtidig at vi heller ikke på det lokale plan slipper unna at gjennomsnittstemperaturen på jorda er stigende.
Men la oss nå i første omgang glede oss over at sesongen endelig ser ut til å komme i gang, både i Maura, men også i det andre skianleggene vi har i vårt nærområde.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.