Internt i Akershus plasserer NHO Hurdal på 23. plass.
Det er ikke så veldig overraskende at Hurdal kommer dårlig ut i denne typen kåringer. Kommunen er den minste i Akershus, og den geografiske plasseringen legger også noen begrensninger på hva det er realistisk å få til av næringsaktiviteter i bygda.
Men en middelmådig plassering på NHOs rangering, betyr på ingen måte at det ser svart ut for Hurdal. Mye tyder også på at kommunen er i ferd med å finne seg en interessant «nisje», når den har satt seg som mål å bli en bærekraftig, urban landsby.
Bærekraftig kan lett bli et tomt moteord, det er derfor spennende at Hurdal Næringsforum, som har gjenoppstått etter flere år i dvale, våger å tro på at det også kan ligge et kommersielt potensial i at vi alle framover må redusere vårt økologiske fotavtrykk.
Et viktig bidrag fra det lokale næringslivet, i tillegg til å produsere mer miljøriktige produkter - som for eksempel Flaen Sag & Høvleri ønsker å satse på, er at det skapes arbeidsplasser lokalt. Uten lokale arbeidsplasser innenfor kommunegrensa, vil det av naturlige årsaker bli krevende å framstå som et bærekraftig samfunn.
Daglig pendling med bil ut og inn av kommunen, som er hverdagen for mange av dem som bor i Hurdal, skaper raskt et stort svart hull i miljøregnskapet. I hvert fall så lenge Hurdal er den kommunen som har færreste elbileiere i Gardermo-regionen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.