Den definitivt mest leste artikkelen på eub.no i forrige uke, var historien om Knut Kopperud (74), som først sa nei til Kiwi, deretter Coop, men som til slutt - etter at Coop hadde vært på ham tre ganger - sa ja til å selge tomta på Dal for ni millioner kroner. Men på en betingelse: At han kan fortsette å drive Kopperudkiosken fram til han fyller 80.
Artikkelen var også vår mest delte på Facebook, og mest sannsynlig også den mest leste i papirutgaven den dagen.
Det er mange deler av denne fantastiske historien vi kunne tatt for oss - alt fra gamle kunders mimring til en godt, voksen manns ekstreme arbeidsmoral. 74-åringen har fri én dag i året, og har planer om å jobbe fram til 2022. Men la oss her fokusere på hva dette salget sier om Dal og utviklingen av stedet.
«Forlatte bygg, plater foran vinduene, stinkende søppel: Lite har gått bra på Dal,» skrev Romerikes Blad om tettstedet helt sør i Eidsvoll tidligere i høst. Og selv om dette ikke er direkte feil - deler av området rundt Dal stasjon ser absolutt ikke bra ut - så er det heller ikke riktig. Det skjer mye på Dal. Og her, som mange andre steder i vårt distrikt, kan vi få en skikkelig ketsjupeffekt - først skjer det lite, men plutselig kommer det veldig mye på en gang.
Dal skole har vokst fra om lag 100 elever til over 400 på få år. EUB har tidligere fortalt om Geir Skari som har store planer både for leiligheter og næringsbygg et steinkast fra stasjonen. Kiwi, Coop og Rema 1000 kjemper alle om de mest sentrale tomtene. Rema 1000 har så langt måttet bite i det sure eplet, men kanskje gjør kjeden et comeback i den mye omtalte Dal handelspark. At Coop er villig til å betale ni millioner for ei tomt de ikke kan benytte på mange år, er et klart bevis på at noen der har tro på Dal. Og det er ikke engang sikkert at kjeden får lov til å bygge det den ønsker på tomta. Risikoen er nok likevel minimal. Å finne en ny kjøper til eiendommen om noen år, hvis det blir aktuelt, vil trolig være uproblematisk. Da er nok også prisen høyere enn ni millioner kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.