Bare sprøyt selvsagt, men godt ment, noe må man jo si.

Den ligger dypt nedpakket i genene et sted, langt, langt der inne, og hentes kun frem ved påkrevde anledninger; interessen for sport. Begrenset til å gjelde eget avkoms noe lunkne prestasjoner innen de ulike grener. Og dem har det vært mange av. Nevn en sport, hvilken som helst. Det garanteres at mor akkurat rakk å betale kontingenten før sønn eller datter innså at det var noe helt annet de så veldig gjerne ville. Mor tvang englebarna til å fullføre sesongen, det er jo så viktig å delta. Særlig når det er betalt for.

Som mor har det blitt hoiet og heiet på arvingenes ferdigheter på fotballbanen, ikke alltid like morsomt når småtting-lagene heter Tordivler og Svaner. Hallo, hvem sto for dåpen av lagene egentlig? Seriøst. Tordivler? Svanene på stadions våte gressbane var ikke det platonske ideal av grasiøsitet akkurat. Tvert imot var ofte både keeper og forsvar opptatt med å dandere håret eller heise opp strømper når ballen tilfeldigvis kom i deres retning. Det gikk som det måtte gå. Tapsrekorden var 21-1. Svaners eneste mål skyldtes utelukkende at motstanders keeper plutselig måtte så innmari tisse. Bak mål.

Og en ting til; det regnet bestandig. Alltid. Hver gang. Uten unntak og hele tiden. Mor var derfor så glad, så glad da de håpefulle endelig fikk innendørstrening. Tordivlene gjorde seg best på tørr mark. Ulempen var brannsår som følge av gymsalens harde gulv når tordivlene løp i flokk, kjempet innbyrdes om ballen og møljedatt. To av tordivlene var brødre og synkrongråt, de andre gråt i utakt. Treneren, faren til Henrik, rev seg i sitt tynne hår, men hentet seg fint inn, mens mødre og fedre på tribunen kom med profesjonelle tilrop. Bra, gutta, bra, opp igjen!

Det finnes fordeler ved idretten. Lagspill og dugnadsånd og sånn. Absolutt. Idretten har dessuten utvidet den geografiske lokalkunnskapen, og bidratt til at mor vet om steder på kartet som tidligere var et ukjent mørke. Nannestad for eksempel. Den staute, norske bonde bidro med økologisk mjølk, mjøl og egg til bortimot en milliard liter kortreist vaffelrøre. Mor hadde som oftest frittgående kioskvakt og kjente idrettsglede. Litt.

Flere Smått av Brit Sandnes

Mens vi venter på å vente

Snakkes med tannlegen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.