I EUB tysdag 5. januar ber artikkelforfattaren, etter oppmoding frå Rovdata og Statens Naturopppsyn, lesarane om å melda frå om observasjonar av familiegrupper av gaupe.
Observasjonane vert brukt til å bestemma kor mange dyr som skal takast ut under lisensjakta.
I Noreg har Stortinget fastsett at vi skal ha 65 familiegruppper av gaupe. Dette utgjer truleg mellom 300-400 individ. Gaupe er i Noreg ein raudlista art trua av utrydding. Gjennom Bern-konvensjonen har vi forplikta oss til å verna desse dyra.
Diverre tar ikkje politikarane dette ansvaret. Gjer difor skaparverket ei teneste - ikkje meld frå om du ser spor etter gaupe eller andre raudlista artar myndigheitene driv jakt på.
Kjartan Johnsen, Gullverket

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.