Kommunesammenslåing og eiendomsskatt

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 06.01.17 17:00

LESERBREV. I høst hadde Eidsvoll og Nord-Odal kommuner forhandlinger om sammenslåing av disse kommunene.

Etter en stund brøt Eidsvoll forhandlingene med blant annet begrunnelsen om at Nord-Odal hadde eiendomsskatt.

Så etter et par måneder, møtte plutselig rådmannen og politikerne fra Ap, Sp og SV seg selv i døra. Som troll i eske - for ikke å si kommunekassa - hadde de samme politikerne snakka sammen og bestemt at fra 2019 skulle det være eiendomsskatt i Eidsvoll også. Da burde de tatt opp forhandlingene igjen og kommet til enighet med Nord-Odal, for da kunne det kanskje dryppet noen vindmølleinntekter inn i den nye kommunen.

Ingen av partiene, bortsett fra skatte- og avgiftspartiet SV, hadde innføring av eiendomsskatt på sitt program foran siste valg. Det har kommet mange rare begrunnelser, men nå skulle politikerne fra de styrende partiene plutselig begynne å planlegge for 10, 20 og 30 år framover. Men jeg trodde da ikke at langtidsplanlegging var noe nytt, kanskje burde de samme politikerne ha tenkt på dette da de lagde partiprogrammene foran siste valg. En kan selvfølgelig ikke følge partiprogrammene til punkt og prikke, men en så usosial og kontroversiell sak som innføring av eiendomsskatt burde har vært utredet på en skikkelig måte.

Hege Svendsen fra Ap har et noe lemfeldig regnestykke i EUB hvor hun prøver å synliggjøre størrelsen på eiendomsskatten, men dessverre, hvis dette regnestykket hadde vært en del av nasjonale prøver, ville snittkarakteren ha sunket betraktelig og spesielt når hun svarer for alle Ap-politikere i kommunestyret. En må anta at rådmannen kunne satt opp et regnestykke med eksempler på hva 2-7 promille vil bety i utlegg for den enkelte husstand. Hege Svendsen sier videre at de som kommer i vanskeligheter på grunn av eiendomsskatten, kan søke om støtte, men hvis dette er scenarioet, da burde det vel selv for Ap så smått blinke i noen varsellamper om at strikken begynner å bli tøyd vel langt.

Det kunne vært skrevet mye mer, men på siste kommunestyremøte før jul bestemte Ap, Sp og SV at det skulle innføres eiendomsskatt i Eidsvoll fra 2019. I siste lita stemte også MDG for skatten, muligens for at juletallerkenen etter møtet skulle smake ekstra godt!

PS! I SV-leieren er det vel bare store smil samtidig som de mumler «hva var det vi sa». Senterpartiet er jo kjent for å ri på flere hester der det er makt å hente, men forhåpentligvis vil det bare være kjepphester igjen på stallen etter neste valg.

Henning I. Opaker

Råholt

LES OGSÅ: Eiendomsskatt eller ikke


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående NOTUSED
LEDER. Vi forventer kunstgressbane.
Er vi politikere i lomma på utbyggerne?
LESERBREV. «Alle» har vel fått med seg de siste utspillene i EUB om utbygging i Eidsvoll kommune.
Ulovlig parkering NOTUSED
LEDER. Det er ikke første gang vi på denne plass skriver om parkering ved trafikknutepunktene, jernbanestasjonene, på Øvre Romerike.
Spørsmål til ­biskopen
LESERBREV. Jeg ser at biskop Atle Sommerfeldt har det travelt om dagen med å forsvare Kirkemøtets vedtak om å innføre vigselsliturgi for likekjønnede.
Glede over jobb NOTUSED
LEDER. Kanskje kan det sammenliknes med å vinne i Lotto når man er en av 250 søkere til en jobb og man får den.
En stor takk til Hurdal
LESERBREV. Jeg vil takke for et flott arrangement på lørdag.
Ordfører Staahle: - Skremmende uvitenhet av Janka Holstad
LESERBREV. Politiske forskjeller er greit, men uvitenhet og feilaktige påstander er skremmende - spesielt når det kommer fra politikere som burde vite bedre.
Ja til eggdonasjon - det er tid for likebehandling
LESERBREV. «Det er ingen menneskerettighet å få barn».
Brua bør stenges NOTUSED
LEDER. Rådmann i Eidsvoll foreslår å stenge Sundbrua helt for biltrafikk.
- Jeg ønsker at alle selv skal få velge hvem som hjelper til i sine egne hjem
LESERBREV. Vil ha fritt brukervalg.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk