Etter en stund brøt Eidsvoll forhandlingene med blant annet begrunnelsen om at Nord-Odal hadde eiendomsskatt.
Så etter et par måneder, møtte plutselig rådmannen og politikerne fra Ap, Sp og SV seg selv i døra. Som troll i eske - for ikke å si kommunekassa - hadde de samme politikerne snakka sammen og bestemt at fra 2019 skulle det være eiendomsskatt i Eidsvoll også. Da burde de tatt opp forhandlingene igjen og kommet til enighet med Nord-Odal, for da kunne det kanskje dryppet noen vindmølleinntekter inn i den nye kommunen.
Ingen av partiene, bortsett fra skatte- og avgiftspartiet SV, hadde innføring av eiendomsskatt på sitt program foran siste valg. Det har kommet mange rare begrunnelser, men nå skulle politikerne fra de styrende partiene plutselig begynne å planlegge for 10, 20 og 30 år framover. Men jeg trodde da ikke at langtidsplanlegging var noe nytt, kanskje burde de samme politikerne ha tenkt på dette da de lagde partiprogrammene foran siste valg. En kan selvfølgelig ikke følge partiprogrammene til punkt og prikke, men en så usosial og kontroversiell sak som innføring av eiendomsskatt burde har vært utredet på en skikkelig måte.
Hege Svendsen fra Ap har et noe lemfeldig regnestykke i EUB hvor hun prøver å synliggjøre størrelsen på eiendomsskatten, men dessverre, hvis dette regnestykket hadde vært en del av nasjonale prøver, ville snittkarakteren ha sunket betraktelig og spesielt når hun svarer for alle Ap-politikere i kommunestyret. En må anta at rådmannen kunne satt opp et regnestykke med eksempler på hva 2-7 promille vil bety i utlegg for den enkelte husstand. Hege Svendsen sier videre at de som kommer i vanskeligheter på grunn av eiendomsskatten, kan søke om støtte, men hvis dette er scenarioet, da burde det vel selv for Ap så smått blinke i noen varsellamper om at strikken begynner å bli tøyd vel langt.
Det kunne vært skrevet mye mer, men på siste kommunestyremøte før jul bestemte Ap, Sp og SV at det skulle innføres eiendomsskatt i Eidsvoll fra 2019. I siste lita stemte også MDG for skatten, muligens for at juletallerkenen etter møtet skulle smake ekstra godt!
PS! I SV-leieren er det vel bare store smil samtidig som de mumler «hva var det vi sa». Senterpartiet er jo kjent for å ri på flere hester der det er makt å hente, men forhåpentligvis vil det bare være kjepphester igjen på stallen etter neste valg.
Henning I. Opaker
Råholt
LES OGSÅ: Eiendomsskatt eller ikke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.