Kommunesammenslåing og eiendomsskatt

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 06.01.17 17:00

LESERBREV. I høst hadde Eidsvoll og Nord-Odal kommuner forhandlinger om sammenslåing av disse kommunene.

Etter en stund brøt Eidsvoll forhandlingene med blant annet begrunnelsen om at Nord-Odal hadde eiendomsskatt.

Så etter et par måneder, møtte plutselig rådmannen og politikerne fra Ap, Sp og SV seg selv i døra. Som troll i eske - for ikke å si kommunekassa - hadde de samme politikerne snakka sammen og bestemt at fra 2019 skulle det være eiendomsskatt i Eidsvoll også. Da burde de tatt opp forhandlingene igjen og kommet til enighet med Nord-Odal, for da kunne det kanskje dryppet noen vindmølleinntekter inn i den nye kommunen.

Ingen av partiene, bortsett fra skatte- og avgiftspartiet SV, hadde innføring av eiendomsskatt på sitt program foran siste valg. Det har kommet mange rare begrunnelser, men nå skulle politikerne fra de styrende partiene plutselig begynne å planlegge for 10, 20 og 30 år framover. Men jeg trodde da ikke at langtidsplanlegging var noe nytt, kanskje burde de samme politikerne ha tenkt på dette da de lagde partiprogrammene foran siste valg. En kan selvfølgelig ikke følge partiprogrammene til punkt og prikke, men en så usosial og kontroversiell sak som innføring av eiendomsskatt burde har vært utredet på en skikkelig måte.

Hege Svendsen fra Ap har et noe lemfeldig regnestykke i EUB hvor hun prøver å synliggjøre størrelsen på eiendomsskatten, men dessverre, hvis dette regnestykket hadde vært en del av nasjonale prøver, ville snittkarakteren ha sunket betraktelig og spesielt når hun svarer for alle Ap-politikere i kommunestyret. En må anta at rådmannen kunne satt opp et regnestykke med eksempler på hva 2-7 promille vil bety i utlegg for den enkelte husstand. Hege Svendsen sier videre at de som kommer i vanskeligheter på grunn av eiendomsskatten, kan søke om støtte, men hvis dette er scenarioet, da burde det vel selv for Ap så smått blinke i noen varsellamper om at strikken begynner å bli tøyd vel langt.

Det kunne vært skrevet mye mer, men på siste kommunestyremøte før jul bestemte Ap, Sp og SV at det skulle innføres eiendomsskatt i Eidsvoll fra 2019. I siste lita stemte også MDG for skatten, muligens for at juletallerkenen etter møtet skulle smake ekstra godt!

PS! I SV-leieren er det vel bare store smil samtidig som de mumler «hva var det vi sa». Senterpartiet er jo kjent for å ri på flere hester der det er makt å hente, men forhåpentligvis vil det bare være kjepphester igjen på stallen etter neste valg.

Henning I. Opaker

Råholt

LES OGSÅ: Eiendomsskatt eller ikke


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
- Vi vil vel ikke ha det sånn på Råholt?
LESERBREV. Råholt er under stort press fra flere utbyggere som ønsker å utvikle sine eiendommer. Dette er både naturlig og forståelig.
Observasjoner og irritasjoner i trafikken NOTUSED
SMÅTT. Svein Furland har noen tenker å dele om trafikken.
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk