Planene for nye og moderne Jessheim videregående skole inkluderer anlegg for klatring, løping, basket, sandvolleyball og ballbinge, samt en hundre meter lang grusbane.
Planene om å lage en elleverbane med grusdekke og ikke en langt mer tidsriktig kunstgress-løsning har fått mange til å protestere.
Skoleledelsen vil heller ha kunstgress til sine elever. Blant annet av hensyn til skader. Ullensaker kommune trenger flere kunstgressbaner og ser denne sentrumsnære flaten som et ypperlig tilskudd til bruk av lag og foreninger etter skoletid. Blant deres brukere er det uaktuelt å spille fotball på grus.
Byggeprogrammet som skolen nå reises etter ble vedtatt av Akershus fylkeskommune tilbake i 2012. Med planlagt åpning til høsten er mye på veg til å bli ferdig. Området som skal bli bane er enn så lenge urørt. Vi antar at de opprinnelige grusplanene gikk under radaren på noen og hver fordi banen er en mindre sentral del av et stort prosjekt. Den er imidlertid ikke mindre enn at banen, med det rette dekket, kan bli viktig for veldig mange i årene som kommer.
Etter initiativ fra fylkespolitiker Ketil Nordengen, som også er samarbeidsutvalgsrepresentant til Jessheim VGS, skal fylkesrådmannen legge fram en ny sak som tar for seg fordeler og ulemper ved å endre planene fra grus til kunstgress. Saken som fylkespolitikerne så skal stemme over skal kartlegge Ullensaker kommunes behov for kunstgress, og mer avgjørende hvem som skal ta regningen.
Vi forventer at fylkeskommunen og kommunen kommer sammen og sørger for at det kun er den gamle planen, ikke banen - som legges i grus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.