Juli er en oase med muligheter til utvidelse av minnetanken. Ferien er kanskje på sitt beste når den er på planleggingsstadiet. Det er akkurat som med april; den fineste delen av året ligger klar til bruk, med blanke ark og farjestifter tell. Det er bare å slå seg løs. Iblant blir det litt slurvete og tidvis blir det rene kunstverket. Litt flaks skal man tross alt ha.

- Hva skal du i ferien?

Spør hvem som helst, og vær forberedt på svaret slik at reaksjonen står i forhold til egne planer. Noen skal til Vietnam og det er bare å bli misunnelig. Vietnam er eksotisk og kjempelangt borte, og antall timer i flyet er til å grine av, og det kan det være på sin plass å påpeke. - Uff, så lang tid orker ikke jeg i et fly, får hevelser rundt anklene bare jeg tenker på det. At du orker, er det ikke fryktelig varmt og mange ekle dyr og sånn der'a?

Andre skal til Vestlandet. Det er et eget land i Norge hvor det ofte regner, men når det ikke regner er det helt fantastisk og godt dokumentert med sakte-TV fra Hurtigruta. I år er det sakte-TV fra Skiblander med både Vorma og Mjøstrakter, og varaordfører Madsen og han andre ordentlige ordføreren i Eidsvoll har allerede vært på førpremiere. I Gullverket inntok folk Ljøntjernbråten for å se teater om lokalhistorien og kanskje for å lukte litt på sagflisa etter innspillingen av Farmen. Sommer er sommer.

- Skal vi gå ned til vannet og bade?

Helt på impuls, bare å ta med seg et håndkle og håpe at temperaturen i vannet er over puberteten. Legge på svøm, ta noen spenstige svømmetak under vannet og la sola steke i pannen. Særlig. Virkeligheten er selvsagt at bak enhver bikinikledd svømmetur ligger det planlegging. Legger har blitt barbert, tånegler lakkert, bikinilinjen frisert, armhuler hudflådd etter hårstubber og bikinivalget er ikke tilfeldig. Bikinien skal være flatterende, skjule tyt; alle damer vet hva tyt er, og tyt skjules ikke enkelt av et plagg som ikke akkurat er heldekkende, og ikke minst skal den holde seg på plass når det skrides opp av vannet. Med rak rygg og et rutinert tohåndsgrep langs bikinitruse-kanten for å dra buksa ut av rumpesprekken; da vet du at det er sommer. Ha en riktig god en!

Flere Smått av Brit Sandnes

Et sted går sikkert grensen

To truser og ti liter vann

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.