Først helt mot slutten av dette året er det kun DAB-radio som fungerer i vår del av landet.
Eller det er en sannhet med modifikasjoner: Det vil fremdeles være mulig å lytte til radio via internett. En enkel app på mobilen gir tilgang til NRKs tilbud, for å ta et eksempel, og DAB-adaptere kan gi gamle FM-radioer et nytt liv i den digitale verden.
Hardnakket er det blitt hevdet at DAB vil gi dårligere sikkerhet og beredskap. Det er ikke til å komme ifra at dekningen ikke er god nok alle steder, men FM-nettet er heller ikke perfekt, og fortsatt utbygging kommer til å tette mange hull de neste månedene.
For flertallet vil DAB gi et bedre radiotilbud. En rekke nye radiokanaler er allerede lansert, og flere vil komme til. Dette er det som forbuker all grunn til å glede seg over. Men er DAB framtiden? Trolig ikke. Etter hvert som mobilnettet blir bedre utbygd, og 5G erstatter 4G, tror vi DAB bare blir en av mange muligheter for radiolytting. Det er ikke sikkert at det blir den viktigste. Inntil vi kommer dit, vil DAB sannsynligvis fungerer bra for de fleste. En oppgradering fra FM til DAB trenger heller ikke å koste all verden. I hvert fall ikke innendørs. I bilen er det litt mer komplisert, men heller ikke der uløselig.
Vårt råd? Må man investere i DAB? Denne lederskribenten dekker sitt radiobehov i bilen ved koble mobilen til en DAB-fri bilstereo, og har ingen planer om verken å oppgradere eller kjøpe DAB-adapter. En løsningen som fungerer fint de fleste steder.
LES OGSÅ: FM dab(b)er av
LES OGSÅ: Vi gruer oss til at brevgiro forsvinner sammen med FM-radioen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.