Det største hinderet for å få til en eventuell kommunesammenslåing på Øvre Romerike, er nok ikke det som ble omtalt som manglende respekt og ydmykhet overfor nabokommunene på det siste kommunestyremøtet i Ullensaker.
Hovedutfordringen, for tilhengerne, er nok heller den sterke motstanden mot en storkommune. Noe som særlig kommer fram i Eidsvoll og Nannestad. Når det er sagt: En mer åpen og ydmyk holdning fra den politiske ledelsen i vår største kommune, hadde bidratt til en bedre dialog. Både i denne saken og andre.
Etter at flere Arbeiderpartirepresentanter hadde kritisert den politiske ledelsen for å ikke være rause og imøtekommende nok på kommunestyremøtet tirsdag, fikk de raskt svar fra ordfører Tom Staahle (Frp). Han kjente seg ikke igjen i beskrivelsen. Han viste til kommuneplanen hvor det står at Ullensaker stiller seg positiv til å diskutere sammenslåing.
Dessverre hjelper det ikke å vedta at man ikke skal oppfattes som arrogant. Man kan heller ikke beskylde politikerne i de omliggende kommunene for å ta feil når de oppfatter sin store nabo som arrogant. Her er det snakk om følelser, ikke nødvendigvis fakta.
Dette handler heller ikke om Tom Staahles lederstil eller personlighet. Ullensaker-ledelsen ble oppfattet som arrogant av politiske kollegaer - ikke minst i Eidsvoll - lenge før Staahle tok over som ordfører. Uavhengig av kommunesammenslåing har vi behov for et tett samarbeid mellom kommunene på Øvre Romerike. Her er det viktig at den største kommunen går foran som et godt eksempel.
LES OGSÅ: Hva er stor nok?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.