Å behandle psykiatriske pasienter uten medikamenter lyder som god musikk i våre ører. Å bruke hurdalsnaturen som utgangspunkt for å leve selvstendige og gode liv må være riktig retning for psykiatrien.
Det betyr ikke at vi tror medisinering vil bli unødvendig i framtidens psykiatri. Men kan noen av de psykiatriske problemene løses med det vi kan kalle et normalt liv med tur i skog og mark, riktig kosthold og trening, må dette være en god veg å gå.
Eidsvollfirmaet Incita som driver stort i privatrelatert omsorg går i bresjen når de starter Incita psykiatrisk sykehus ved Hurdalssjøens bredd. At dette prosjektet vil gi 80-90 arbeidsplasser i Hurdal er en kjempebonus for bygda, men det viktigste er selvsagt nytenkingen innen psykiatrisk behandling.
Incita forteller at det blir stort fokus på fysisk trening, sunt og økologisk kosthold og gode naturopplevelser. Enhver som har gått en søndagstur i skogen, i terrenget eller til en topp vet hva det betyr for kropp og sjel. En god opplevelse gir også god psykisk helse.
Dette virker kanskje både naivt og enkelt, men vi har stor tro på prosjektet. I lang tid har vitenskapen sagt at den som er i fysisk god form har mer å stå imot med når man enten blir skadet, får noen sykdommer eller andre problemer. Man får kortere rekonvalesenstid ved at den fysiske formen er god.
Dette spennende prosjektet, som Incita står bak, er det all grunn til å imøtese med store forventninger, ikke minst for dem som får ta del i det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.