Vi skal lage en bedre avis. Både på papir og digitalt. Kanskje kan man si at dette er litt opplagt, det hadde jo vært merkelig å jobbe for det motsatte. Men vi har ikke valgt dette nyttårsforsettet uten grunn. 2017 blir et år med mange og store endringer i EUB.
Det startet allerede i går. Dagens papiravis ble trykket på Hamar. Dette er en del av et større strategisk samarbeid vi har inngått med Hamar Media. Et samarbeid som også vil gi oss et redesign av papiravisen, ny nettavis, en rekke nye digitale tjenester, skikkelig verktøy for annonsestyring og større fleksibilitet i produksjon av annonser til både papir og nett. For å nevne noe.
Alt dette skal etter planen være på plass i løpet av første kvartal. Samarbeidet vil også bidra til at når Hamar Media - med sitt flaggskip Hamar Arbeiderblad i spissen - utvikler nye produkter, så får vi også tilgang til disse. Det gjør at vi kan lage bedre redaksjonelle tjenester og tilby våre kommersielle kunder nye løsninger.
Det er mange fordeler ved å være et uavhengig mediehus. Ulempen er at det er dyrt og krevende å henge med på den digitale utviklingen på egen hånd. Vi tror at avtalen vi har inngått med det litt større mediehuset på Hamar, vil bidra til at vi får fordelene ved å være i et konsern, uten den store ulempen - nemlig å bli overstyrt utenifra.
Men det hjelper ikke med verdens beste tekniske løsninger, hvis vi ikke klarer å fylle avisen med godt innhold. Mye fokus framover vil derfor handle vel så mye om hva vi skal prioritere - og hva vi skal prioritere bort. I disse dager er vi midt i prosessen med å ansette en nyhetsredaktør. Vedkommende, som forhåpentlig er på plass helt på tampen av vintersesongen, vil få en nøkkelrolle i dette arbeidet.
Kombinasjonen nye tekniske løsninger, nytt mannskap og inspirerte medarbeidere som tror på produktet vi lager, er vi sikre på at skal legge grunnlaget for at 2017 blir et godt avisår for EUB og våre lesere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.