Daglig drift og opprettholdelse av tjenestenivå i helse og omsorg, skole og oppvekst må prioriteres i aller høyeste grad. Vi må sørge for at de ansatte har det bra på jobben og at vi leverer gode tjenester til de som trenger det. Men, vi må også tenke framover i tid. Hurdal er ei bygd i vekst, og det ønsker vi fortsatt å være. De siste årene er det satset sterkt på bærekraftsutvikling, som har bidratt til økt bosetting og økt næringsvirksomhet. Hurdal har blitt «satt på kartet».
Skal vi fortsette å være en kommune i vekst må vi tørre å satse. Akershus fylkeskommune har gitt tilskudd på 300.000 kroner til bærekraftssatsingen, det er et viktig signal om at fylket ønsker å videreføre den gode utviklingen i bygda vår. Paris avtalen trådte i kraft 4. november 2016, med mål om at jorden ikke skal bli mer enn 2 grader varmere og helst ikke mer enn 1,5 før århundret er over. Alle land må forholde seg til avtalen, og det blir enhver kommunes ansvar og følge opp. Hurdal er en liten kommune i den store sammenhengen, men vi fritas ikke for å bidra til at avtalen følges av den grunn. Vi må ta vår del av «kaka» for å bidra til å bevare kloden vår. Dette kan vi bidra til ved å videreføre vår bærekraftssatsing.
DEBATT: - Jeg var ganske tydelig på hvordan det nye inntektssystemet ville slå ut for Hurdal
Det føles kanskje ikke riktig å bruke penger på utvikling og bærekraftssatsing nå, men vi må tenke langsiktig. Å investere i framtiden til våre barn og barnebarn tror jeg de fleste av oss ønsker. Det er de som skal bringe denne bygda videre, og da må vi sørge for at de har det beste utgangspunktet når de skal ta over.
Vi får ikke nye innbyggere, ei heller økt næringsvirksomhet hvis vi ikke legger til rette for det. Satsing på kollektivtransport og sentrumsutbygging er en forutsetning om vi ønsker økt bosetting. Å få på plass en transportløsning mellom Hurdal og Eidsvoll Verk er noe Hurdal Venstre ønsker å prioritere inn i neste års budsjett.
Eiendomsskatt er løftet opp i forbindelse med budsjett prosessen. Om det innføres vil ikke bli avgjort nå, men man kan be rådmannen om en utredning slik det kan tas stilling til ved neste års budsjett.
Vi kan legge oss bakpå nå, kutte all støtte til utvikling, og kun satse på daglig drift men da tror jeg vi må innfinne oss med å være en liten del av en stor kommune om få år. Da må vi ta også ta konsekvensene det vil medføre.
Lise Lotte Solberg
kommunestyrerepresentant
Hurdal Venstre
Fra Lesernes EUB: Desinformasjon og tåkelegging av fakta i Hurdal kommune

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.