Det legges opp til færre, men større klinikker. Grunnene kan sikkert være gode og flere, men det er også noen grunner som taler mot denne utviklingen.
I disse dager overføres pasienter fra Kløfta tannklinikk, som legges ned, til Jessheim og Skedsmokorset tannklinikker. Ullsokninger bosatt i Kløfta-området, må nå til Jessheim.
Dette er ingen stor avstand, men når man legger til grunn hvem som er brukere av de offentlige tannklinikkene, er nærhet til klinikken en viktig forutsetning. Alle skoleelever i Kløfta-området må nå skysses til Jessheim. Frø dette kunne mange gå til skoletannlegen.
Verre er det nok med Nannestad tannklinikk som er foreslått nedlagt. Pasientene er tenkt overført til den nye tannklinikken på Råholt. Den vil da erstatte dagens tannklinikk i Sundet og i Nannestad. Hvor på Råholt denne klinikken blir, er så vidt vi erfarer ikke endelig fastslått, men fylkestannklinikkens ønsker er samling på Råholt for Eidsvoll, Nannestad og Hurdal.
LES OGSÅ: 1000 personer har signert for å beholde tannklinikken
Det betyr mye transport, og lenger transport, for de fleste i Nannestad. Dette igjen betyr tapt tid for den som må følge noen til tannklinikkene. Dette er selvsagt dårlig samfunnsøkonomi, men kanskje god økonomi for tannklinikken. De offentlige tannlegene vil få nye og bedre lokaler, de får et større faglig miljø, samtidig må man også se på de høyst forståelige protestene som kommer fra Nannestad som er i ferd med å miste nok en offentlig institusjon i tillegg til politiet.
LES OGSÅ: Fylkeskommunen vil flytte tannhelsetjenesten ut av bygda. - Dette er meningsløst og ureflektert

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.