De nye eierne av så godt som hele kvartalet, viste fram to idéskisser som gir et godt grunnlag for utvikling i Sundet, slik EB Eiendom la som forutsetning for sitt salg av Eidsvold Blad-gården.
I forbindelse med kjøpet har de nye eierne stiftet et nytt selskap for kvartalet som heter Wergelandskvartalet AS. Planene er store til Sundet å være, 300 leiligheter er planlagt i tillegg til næringsvirksomhet i to plan samt parkering i kjelleren. Næringsvirksomhet i denne forbindelse er blant annet et «kjøpesenter light», med en gågate i glass kombinert med et felles parkområde for hele Sundets befolkning.
Planene som er presentert må, etter vår mening, være et godt utgangspunkt for å få til en god utvikling av kvartalet og dermed for Sundet. Vi har registrert politiker Knut Bakkehaugs (V) ønske om å kjøpe inn kjetting for å lenke seg fast til Femellgården. Og vi har også sett at han har noen støttespillere på ­Facebook. Vårt håp er at han ser at denne gården alene ikke vil forskjønne Sundet i framtida. Et moderne uttrykk i Wegelandskvartalet og beholde nordsiden av Sundgata, vil gi et mer enhetlig preg.
I en ideell verden hadde vi gjerne sett at Femellgården fikk stå. Samtidig må vi også se framover. Det som bygges skal stå lenge. Valgene som gjøres nå skal fungere like bra i 2061 som i 2016. Vi heller derfor mot at en helhetlig utbygging for hele kvartalet er den beste løsningen, selv om vi gjerne også skulle sett et forslag hvor man forsøker å integrere Femellgården. Det kan bli en merkelig «bastard-løsning», men arkitektene bør ha noen tanker om dette som de kan dele med lokalbefolkningen.
Vi håper i hvert fall at alle venter med å bestille kjetting til mer konkrete planer ligger på bordet. Så langt har vi sett to arkitektskisser. Og husk at det er nettopp det: Skisser. Mange detaljer og avklaringer skal på plass før gravemaskiner og heisekraner inntar det planlagte Wergelandskvartalet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.