Sånn har det kanskje «alltid» vært, men nå er det på tide å se på «gamle sannheter». Vi i Sørbygda kan ikke finne oss i å måtte kjøre til Sundet for å låne eller levere ei bibliotekbok. Et redusert bibliotektilbud i skoleferiene er sikkert nødvendig på grunn av ferieavvikling, men hvorfor skal ferieavviklingen bare gå ut over majoriteten av Eidsvolls befolkning, oss i sørbygda? Mens vi er uten bibliotek, åpner biblioteket i Sundet også på tirsdager, dagen de ellers i året holder stengt. De seks dagene som biblioteket i Sundet holder åpent i skoleferiene, må fordeles mellom de to bibliotekene.
Råholt bibliotek må i alle fall få beholde sitt allerede meget dårlige bibliotektilbud, to dager pr. uke, fra klokka 10-16. Får vi det, kan biblioteket i Sundet likevel ha åpent i fire dager i uka, bare en dag mindre enn ellers i året.
Siden biblioteket på Råholt aldri er åpent etter klokka 16, er det jo ikke mulig for folk i vanlig arbeid å komme på biblioteket, uten å måtte dra til Sundet. I Sundet er biblioteket åpent til klokka 19 på torsdager og til klokka 15 på lørdager. Kanskje vurdere å la Råholt «overta» langdagen for at også arbeidsfolka i Sørbygda skal få et bibliotektilbud?
Det mener heldigvis mange, og Eidsvoll kommune sier det også skriftlig i kommunens «Klima- og energiplan» for perioden 2011-2020. Der står det følgende i handlingsplanen: «Den trafikken som kommunen i noen grad kan påvirke direkte, er den lokale trafikken - og først og fremst privatbilismen. Det må legges til rette for at folk kan og vil kjøre mindre bil». Flott og riktig, men hvilke tiltak har kommunen for å oppnå dette? Vi kan ikke slå oss til ro med at det vil vi oppnå ved å bygge høyt og tett rundt kommunikasjonsknutepunktene. Hvis vi innen 2020 skal få redusert privatbilismen i Eidsvoll, kan vi ikke ta avgjørelser som medfører at majoriteten av Eidsvolls befolkning må kjøre til Sundet for å kunne dra nytte av kommunens servicetilbud. Vi må tenke fornuftig, og ikke bare argumentere med at «Sundet er sentrum».
Vi i sørbygda drar gjerne til Sundet/sentrum/byen når det passer oss, men aksepterer ikke unødvendig kjøring for å kunne dra nytte av kommunens servicetilbud. Servicetilbud som bibliotek, eldresenter og helsestasjon for oss i Sørbygda må ligge der snart halvparten av Eidsvolls befolkning bor, i Sørbygda.
Ole E Leinæs
Råholt
LES OGSÅ: Inviterer til en natt mellom bøkene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.