Dessverre er kvaliteten i barnehagene våre lavere enn de fleste av oss har trodd.
Det bør være minst 50 prosent utdannede barnehagelærere i barnehagene. I Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal mangler vi 240 barnehagelærere om vi skal nå det målet.

Kvalitetssvikt

Norge har de laveste kvalitetskravene for barnehagene av alle nordiske land. Utdanningsforbundet, som organiserer de som jobber i barnehagene, melder at kravene til hvor mange utdannede barnehagelærere det må være i barnehagen er altfor lavt.
Å vite hvordan du skal jobbe for å gi barna de beste mulighetene i livet krever kunnskap. Utdannede barnehagelærere og fagarbeidere trengs om vi ønsker at alle barna skal få den best mulige starten på livet.
De lave kvalitetskravene i Norge merkes våre kommuner. I Ullensaker er 34 prosent av de ansatte utdannede barnehagelærere, på Eidsvoll er det 31 prosent, i Nannestad 32 prosent og i Hurdal 32 prosent, melder SSB.

Muligheten for barna

Vi har ikke råd til å gamble med framtiden til barna våre. Kommunen må prioritere kvalitet for de minste. Spesielt viktig er det fordi vi vet at barn som får en god start i livet mestrer skolen bedre, og de får de større muligheter til jobb eller videre utdanning etterpå.
SV vil innføre et kvalitetsløft for de minste barna. Minst 50 prosent av de ansatte skal være utdannede barnehagelærere og minst 25 prosent utdannede fagarbeidere.

Kvalitetsløftet

Med SVs forslag vil vi få 116 nye barnehagelærere i Ullensaker, 80 nye på Eidsvoll, 36 nye i Nannestad og 8 nye i Hurdal. Det vil gi barna våre enda bedre barnehager, og dermed enda bedre muligheter i livet.
Alle skal ha mulighet til å lykkes, da må vi investere i våre felles barnehager. Slik bygger vi et Norge for de mange, ikke for de få.
Nicholas Wilkinson
førstekandidat
Akershus SV
LES OGSÅ: Flere hundre barn samlet seg til kino på Jessheim
Fra Lesernes EUB: Seksualundervisning i barnehagen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.