Ytringsfriheten er i likhet med religionsfriheten et fundamentalt prinsipp i det liberale demokrati. Vi ønsker derfor islam-kritikeren Hege Storhaug hjertelig velkommen til Jessheim for å dele sitt tankegods. Samtidig mener vi at enkelte ytringer/ytrere ikke skal få stå uimotsagt, derfor dette initiativet.
Med ytringsfrihet følger ansvar. Vi bør unngå ytringer som kan føre til hat eller frykt for minoriteter. I Ullensaker vil vi gjerne ha konstruktive dialoger mellom mennesker med ulike livssyn, og lære å forstå hverandre. Uttalelser og retorikk som ensidig kritiserer en annen gruppe menneskers tro og kultur bidrar ikke til et konstruktivt klima for dialog og samarbeid. Det budskapet som er annonsert under boklanseringen på Kreti & Pleti 16.12.2015 står dermed i et direkte motsetningsforhold til våre felles verdier.
Norge opplever nå en stor utfordring i form av den store flyktningestrømmen. I en slik situasjon er det etter vårt syn enda viktigere enn ellers å arbeide for samhold og forståelse for andres situasjon. En vellykket integrering avhenger av dette. Å legge til rette for frykt og mistenksomhet gir den motsatte virkningen. Ullensaker er en dynamisk kommune i vekst, og en «hub» mellom Norge og verden. Her ønsker vi alle velkommen til å bidra, uavhengig av religion, etnisitet eller nasjonalitet. Ulikheter skaper nye muligheter, og en mer innovativ kultur. Historien viser at steder som prøver å isolere seg for andre impulser forfaller, mens liberale samfunn som åpner opp for verden blomster. Underskriverne av dette leserinnlegget står fast ved verdiene toleranse, imøtekommenhet og respekt.
Eyvind J. Schumacher, Ap
Stein Vegard Leidal, V
Eirik Ballestad, MDG
Gro Irene Holt, SV
Fra Lesernes EUB: Je suis Charlie - og Hege Storhaug?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.