Jeg lurer på om det er andre lønnsomme og nødvendige næringer som hadde jublet over en slik framtid?
Tenk om vi hadde en regjering som ville utvikle og gi muligheter for matproduksjon i stede for å avvikle.
Tenk at vi har en regjering som ikke vil bruke den store muligheten til verdiskaping, arbeidsplasser og opplevelser landet rundt som landbruket gir.
Det handler om ei næring som bare i verdikjeden mat skaper 90.000 arbeidsplasser og har ei verdiskaping på 160 milliarder kroner. I tillegg kommer traktorreparatørene, selgerne, håndverkerne og bidrag i mange andre bransjer vi trenger for å produsere mat over hele landet.
Tenk om regjeringa hadde sett at det systemet jordbruket styres etter i Norge fungerer, og det i motsetning til Europa for øvrig hvor kaos og trussel om konkurs er bøndenes hverdag.
Tenk om de blåblå ville være med å utvikle verdens beste matproduksjon og bygge videre på de gode resultatene norsk landbruk oppnår.
Tenk om regjeringa hadde forstått at det utgangspunktet vi har ikke har kommet av seg sjøl, men er resultatet av hardt arbeid over mange år og et godt samarbeid mellom næring og myndigheter og et strengt regime for blant annet import. Vi har friske dyr, god dyrevelferd, god plantehelse, vi har flinke hender og gode hoder som vil gjøre jobben, vi kan bruke hele landet, folk vil ha norsk mat og de vil ha et allsidig norsk landbruk.
Tenk om regjeringa forstår at vi vil bidra til løsninger i det grønne skiftet og ikke bare med fagre ord.
Tenk hva vi kan skape i et evighetsperspektiv ved å forvalte jord, dyr og natur på en bærekraftig måte.
Det er rett og slett trist at ei regjering kan legge fram ei stortingsmelding hvor en aktivt velger avvikling istedenfor utvikling. I tillegg er de på kollisjonskurs med Stortingsflertallet.
Vi bønder ser mulighetene og det forventer vi også at Stortinget gjør. Jeg vil ønske partiene på Stortinget, V, KrF, SV, Ap og Sp lykke til med jobben som må gjøres for den framtidige matproduksjonen i Norge.
Brita Skallerud
2. nestleder i Norges Bondelag
Kløfta
LES OGSÅ: - Hun er god i media og fronter landbruket og den Norske bonden på en utmerket måte

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.