Strengt tatt er det derfor tre medbrakte. Resten av nødvendig garderobe for helgen ligger delvis i hyttas eneste skap, eller henger på en knagg i konkurranse med håndklær og strikkejakka med malingsflekker. Malingsflekker spiller keine kasserolle på hytta. Plaggene på knaggen er på hyttenivå, ikke helt rene, men ikke så veldig skitne heller. Det er forbausende mye som får plass på en knagg med litt kreativ stabling. Omtrent innimellom tas klærne med hjem for vasking og kildesortering. Tiden flyr. Et klesplagg som ikke overlever kildesorteringen ender i kleshimmelen etter svært lang levetid og med et innholdsrikt liv bak seg.

Klesplagg har ofte en tre-livs-syklus. Først kan de brukes på jobben, så kan de brukes hjemme, deretter omdannes de til hytteklær. Forvandlingen skjer via et stort antall omganger i vaskemaskinen. Hytteklær er det laveste et klesplagg kan inneha som status, men samtidig er det der plagget blir mest elsket og brukt. Utvalget på knaggen er begrenset, men representerer frihet. Knaggen brukes når jeg ikke trenger å være andre steder, og derfor bør hytteklærne strengt tatt oppgraderes til luksusklær. Det er luksus å ha en knagg med en hytte rundt, og ikke minst det å ha fri fra noe annet som jeg har lyst til å ha fri ifra.

Rett fra jobb fredag. Sminket og med upraktiske sko for hyttebruk, parfymeduft fra morgenstellet er fortsatt merkbar for spesielt interesserte. Den spesielt interesserte må helt ned i halsgropa for å kjenne duften i så fall. Bilen stoppes for innkjøp av mat, ikke noe fancy, bare helt vanlig på-hytta-mat. Kanskje, eller helt sikkert, innom polet for litt rødt til glasset, men ikke noe fancy der heller. Pent antrukket ankommes hytta, og noe skjer. Lyden av skoene bråker i hyttegulvet og det gjelder å legge maten raskt til kjøling, trusene i skapet og håndklærne som har vært med hjem for vasking i skuffen. Av med skoene, av med jobben, på med hytteklær. Knaggen gjør det enkelt. Sola skinner og føttene på krakken er så avslappet at det må beherskelse til for ikke å legge ut tærne-mine-i-solnedgang-har-jeg-det-ikke-flott-selfies på Facebook. Det er hårfint unna at jeg legger ut et se-hva-jeg-har-til-middag-bilde. Så nær var jeg, men heldigvis ikke.

Fredag morgen kjører jeg til jobb og kundemøter med to truser i baksetet og drikkevann på en tiliters kanne i bagasjerommet. Luksus.

FLERE SMÅTT AV BRIT SANDNES

Innsikt i utsikt

Et sted går sikkert grensen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.