Alt tyder på at situasjonen ikke er særlig bedre enn før.
Kapasiteten er kort og godt for dårlig i forhold til alle de som reiser med tog, stort sett til og fra jobb i Oslo og på Gardermoen. Samfunnet ønsker mindre bilbruk og det følges opp av innbyggerne ved at bilistene kjører til stasjonene og tar tog.
Samfunnet ønsker også at togpassasjerene enten skal gå, sykle eller ta buss til stasjonene. De som bor nær nok, følger opp dette med å sykle eller gå, men de som bor litt lenger unna har ikke tilbudet som samfunnet mener de skal bruke, nemlig tilbringertransport med buss. Til det bor vi fortsatt for spredt i dette landet. Alle bor ikke tett på trafikknutepunktene, selv om dagens politikk tilsier at det skal bygges nye boliger sentrumsnært for å spare miljøet.
Dermed oppstår det daglig tilbakevendende problemet: det er for få parkeringsplasser ved nær sagt alle togstasjoner. Når noen finner ut at det går an å parkere på et ennå ikke helt ferdigstilt fortau, så gjør flere det. Det sees på som en vegkant inntil fortauet er ferdig.
Det er kort og godt fortvilelsen over at det stadig er for få parkeringsplasser som gjør at bilistene bruker de plasser de finner så nær stasjonen som mulig.
Det er ikke nok å si at flere skal sykle eller gå, man må gjøre noe med problemet, som er at mange faktisk må bruke bil til og fra stasjonene. Her må samfunnet stille opp for å nå sine egne mål for kollektivtrafikken.
LES OGSÅ: Jernbaneverket trenger større plass ved Eidsvoll stasjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.