Vi har allemannsretten å støtte oss til, men det finnes noen unntak, blant annet alpinbakkene.
Det er forståelig fordi det koster mye å drive og vedlikeholde en alpinbakke. De siste års vintre har dessuten gjort det enda vanskeligere å holde skibakkene i distriktet åpne, rett og slett fordi det ikke har vært nok kulde og snø. Kommer det ikke snø, må bakkeeierne ha kulde for å produsere snø, som i Nannestad skisenter.
Vi stiller oss i køen med håp om at det både blir snø og kulde, og det vi i gamle dager kalte ordentlig norsk vinter. Det betyr rett og slett minst en halv meter snø og jevnt med kuldegrader i minst tre måneder. Da lekte barna på ski og med akebrett i bakkene rundt omkring der de bodde. I dag ser det ut til at det generelt er så mye mildere at man er avhengig av at noen lager snø og preparerer skibakker for at barna skal få stått på ski.
For dem som vil gå langrenn er det litt bedre. Kommer med litt opp i høyden har det som har kommet som regn, kommet som snø og ildsjeler kjører skiløyper så fort de kan. Men barna må kjøres dit.
Initiativet fra Ski Hurdal ved eksalpinist Paal-Mogens Furuseth er prisverdig. Hurdal Skisenter gir gratis heiskort til alle skolebarn i Hurdal og utvider nå til alle fjerdeklassinger på Øvre Romerike. Dette bidrar til at barna fortsatt kan lære basisferdigheter på ski, noe eksalpinisten mener er viktig. Han er rett og slett redd for at barna her på Øvre Romerike mister muligheten til vinteraktiviteter som han selv drev så ivrig både som liten og større. Et prisverdig tiltak. Kom dere til bakkene, så fort de åpner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.