Det er bra, antall arbeidsplasser og skatteinngang vokser i vår kommune. Her planlegges det nå mange små og mellomstore leiligheter i tilknytning til jernbane- og busstilbud. Sundet kan ikke bli like stor med hensyn til handel, «det toget har gått».
Hva gjør vi da med Sundet? Jo, vi tar vare på det som er spesielt med dette stedet. Vi må nå stå opp og bevare det som er unikt her. Dette må bli et «nytt Drøbak» og ikke en drabantby. Vi kan ha høye blokker i sentrum og lave bygninger rundt. De som ønsker å bygge rett utenfor sentrumskjernen må bygge terrasseleiligheter som finner sin plass i topografien, eller lave «town house». Dette vil tiltrekke seg folk med god økonomi og selges til god pris. Dette må bli Sundet sin profil. Fem «billige blokker» fra Solli plass og ut til hovedveien vil ødelegge alle muligheter for Sundet til å bli en perle på Romerike. Sundet blir en drabantby.
Vi har til nå hatt for få store attraktive leiligheter i Sundet. Den største leiligheten som lå ute for salg i Skibladnersvingen var på cirka 100 kvadratmeter. Folk lå i soveposer for å sikre seg de største leilighetene på Brygga. Vi må tenke langsiktig, større terrasseleiligheter er løsningen. Markedet for større leiligheter er her. Større terrasseleiligheter vil generere større skatteinntekter over tid. Det vil også sørge for god handel i Sundet.
Utbyggere tjener mer på mange små billige leiligheter, det kan vi ikke ta hensyn til. Utbyggere må ikke få ta over styringen her. Det er folket, ved våre politikere, som må sette premissene. Jeg tenker dette kan bli en god valgkampsak.
Kommuneadministrasjon og politikere må være sitt ansvar bevisst og vite at de bygger for framtiden. Kommunen sin tomt ved Rubis må bli park, som Høyre allerede har foreslått, Jens Aalborg.
Mange nye boenheter betyr mange barn i og rundt sentrum. Barn trenger friarealer. Plassen foran gamle Vilberg skole må også forbli en ball- og skøytebane.
Ja, vi må bygge for framtiden.
Hugo Aurdal hadde et svært godt innlegg i EUB.
Hanne Strømberg
Eidsvoll

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.