Lørdag kveld sto de klare for å presentere musikalen Grease for en fullsatt sal i kulturhuset Kong Rakne. Rundt 50 unge utøvere i sang, dans, teater og musikk utgjorde til sammen ensemblet som ga publikum et forrykende sceneshow med masse fart, spenning og drama på høyt nivå. 

Stykkets manus og regi ligger tett opp til den klassiske filmatiseringen vi alle husker med John Travolta og Olivia Newton-John, men regissør og instruktør Tor Itai Keilen har likevel tilrettelagt deler av dialogen og de ulike tablåene på en måte som passer godt for et norsk publikum. 

Kulissene er gjennomførte og imponerende detaljerte, blant annet rulles en bil inn på scene, og kostymene fargerike og tidsriktige til punkt og prikke. 

KNALLHARD ØVING

Det har også gått med mange timers innsats fra foreldre og dugnadsgjengen som har holdt på døgnet rundt for å få alt klart til premierehelgen. 

– Et enormt arbeid. Ikke bare har de unge skuespillerne, musikerne og danserne brukt all fritid de siste ukene på knallhard øving, men også alle de frivillige må få en stor takk, sier en strålende fornøyd koreograf og prosjektleder Tove Alsegård. 

Selve forestillingen er tre timer lang, men likevel oppleves den ikke som lenge siden det hele tiden er god driv og fin flyt. Skuespillerne imponerer med lange scener med replikker og skuespill sikkert og ekte. Og med mange humoristiske innslag er publikum med på notene og applausen og latteren sitter løst. 

FIKK PUBLIKUM MED PÅ DANSEN

I det legendariske sluttnummeret Du er den jeg vil ha (The One That I Want) er publikum også med på dansen, og det ender med trampeklapp og jubel. 

– Selv om det har kostet mye øving og tid har det bare vært kjempegøy å være med. Alt gikk bra i kveld, og alt klaffet. Og så var det bare et helt fantastisk publikum, sier en av de tøffe gutta i gjengen, alias Nicola Petrovic, som sammen med Anne Kristine Rustad (Sandy) møtte publikum og fans i foajeen etter forestillingen. 

JUBILEUMSÅR

Oppsetningen av en så stor musikal som Grease er et av flere prosjekter som Ullensaker kulturskole i år gjennomfører i forbindelse med 50-års jubileet. 

– Det har vært et stort apparat i sving med både lærere og kulturskoleelever for å få gjennomført dette prosjektet, så en stor takk til alle sammen. Jeg koste meg fra start til slutt, og er imponert over hva de har fått til, sier kulturskolerektor Njål Enger. Det er fortsatt billetter igjen til de to forstillingene som går søndag. 

– Løp og kjøp. Dette vil du ikke gå glipp av, sier Enger, som var på plass lørdag kveld med blomster og hedersord til alle de involverte. 

LES OGSÅ: Tar  farvel med gamle Jessheim VGS: Et helt nytt liv for musikk, dans og drama

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.