En lørdag ettermiddag i juni 2010 ble det holdt en konsert i kafé Henrik med en ung og lokal sanger. Bak pianoet satt en ukjent akkompagnatør på piano.

– Alle de tilstedeværende skjønte umiddelbart at dette var et helt unikt talent. Det var slik det hele begynte, sier Jens R. Christiansen.

Den polske pianisten ble sporenstreks invitert tilbake for å holde en egen pianokonsert på det store flygelet i Panorama. Og han kom tilbake og holdt nyttårskonsert i Panorama påfølgende nyttår.

Kommer tilbake igjen

Etter dette har en rekke arrangører i både Norge og resten av verden fått øynene opp for den prisbelønte pianisten – med turneer og opptredener i blant annet Ecuador, Japan, Singapore, Brasil og Peru. Nå i oktober kommer han tilbake til Norge for å holde seks konserter, deriblant i Panorama i Eidsvoll søndag. Konserten heter «Mesterverk for piano».

– Et program bestående av de mest virtuose, de vakreste og de mest kjente verkene av Beethoven, Mozart, Chopin, Liszt, Tsjajkovskij og Schumann. Kveldens krevende program vil til fulle vise Grzegorz Niemczuks virtuositet og hans evne til å formidle hvert enkelt musikkstykkes følelsesmessige dybde, lokker Christiansen.

Et samarbeid

Konserten i Eidsvoll er et samarbeid mellom Grzegorz Niemczuk og Eidsvoll kulturskole. Alle kulturskolens elever får derfor fri adgang til konserten og pianisten vil holde gratis mesterklasser for de beste av kulturskolens pianoelever dagen etter konserten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.