• Høyt nivå. Det var i år 70 stykker som meldte seg på med ønske om å få være med i Ullensaker teaters nye oppsetning «The Wiz». Under helgas audition var nivået høyt og konkurransen for å fylle de 30 rollene hard. – Innen halvannen uke vil vi nok ha rollene klare, sier Anne Brith Sandsnes, leder i Ullensaker teater.
  • Forberedelser. Geir Ove Bredesen har ansvar for kostymene til musikalen.

Det er ikke rent lite som skal på plass når Ullensaker teater setter opp sin nye musikal «The Wiz». I helga sto 70 påmeldte klare for å delta på en tre dager lang audition.

– Vi starter tidlig, men det må vi! Det er mye som skal på plass, forteller leder i Ullensaker teater Anne Brith Sandsnes.

– Tre intense dager

Auditionen startet allerede på fredag med replikkprøver og sang, og fortsatte fram til søndag hvor dagen var viet til dans.

– Det har nok vært tre intense og tøffe dager. Man må gi alt gjennom alle dagene. Men det har vært et høyt nivå og mange flinke innom, sier Sandsnes.

De påmeldte hadde på forhånd øvd inn både sanger og replikker hentet fra musikalen.

– Det er en sangmessig krevende musikal, så de som skal fylle hovedrollene må ha gode stemmer og tørre å ta i, forteller Sandsnes.

Mange om beinet

Og konkurransen er hard. Når sceneteppet trekkes fra i midten av januar neste år, vil musikalen ha et ensemble bestående av om lag 30 personer.

– Vi har noen til som skal på audition neste helg, men vi regner med å ha rollene klare innen halvannen uke, sier teaterlederen.

Noen av rollene er også allerede fylt. Hanne Selmer-Olsen og Eirik Jahren Røine fikk tidligere i år utdelt rollene som henholdsvis Dorothy og Løven.

– Jeg ser veldig fram til å gå inn i rollen. Det er spennende å få nye utfordringer og få muligheten til å utvikle seg, sier Jahren Røine.

Selmer-Olsen har tidligere spilt i suksessene «Cats» og «The Addams Family» og selv om det kanskje er sangen som står hennes hjerte nærmest, gleder hun seg til en oppsetning spekket med heftig dans, fargerike kostymer og spektakulære kulisser.

– Jeg tror det blir veldig bra! Selv om det er et amatørteater, har resultatene vært veldig proffe de siste gangene, sier hun.

Tornell står for regien

I år, som i fjor, og året før der, er det også denne gang Christer Tornell som står for regien.

– Det er gøy å få jobbe med en så engasjert gjeng, sier Tornell, som er godt fornøyd med årets påmeldte.

– Det er aldri enkelt å være på audition, men alle har gjort en strålende innsats i helga. Det har vært noen nye fjes, men også mange som har vært med før. Det må jo være et bevis på at produksjonen har vært god tidligere år, når folk ønsker å komme tilbake, mener han.

Med seg på laget har også Ullensaker teater deler av The Real Choir.

– De vil bli ryggraden i musikalens kor og korets dirigent, Marius Steensby, blir årets sanginstruktør, forteller Anne Brith Sandsnes.

– Vi er veldig glade for å ha både Christer og Marius med på laget. Dette blir bra! avslutter Sandsnes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.