Kløfta skolekorps har besøkt Bakke og Åreppen skoler for å inspirere flere til å begynne i korpset.

- Jeg har akkurat begynt på mitt fjerde år i Kløfta skolekorps. Mamma har spilt i korps, og det gjør også fadderen jeg hadde på barneskolen. Jeg fikk derfor lyst til å prøve, og det er skikkelig gøy, sier Thea (11), som selv spiller klarinett.

- Da får man være sammen med mange andre, og får også nye venner.

Sammen med en annen klarinettist i korpset, Hedda (9), fortalte hun elevene om klarinetten.

FIKK PRØVE

Alle elevene som ville kunne prøve å spille.

Det ble delt inn i grupper som roterte slik at alle kunne prøve både klarinett, fløyte, trompet, horn og baryton.

- Dette var morsomt. Jeg har aldri prøvd klarinett før, sier Elizabeth.

Og hun klarte å få lyd i klarinetten ved første forsøk.

Dirigent for Kløfta skolekorps, Trond Lunde, fortalte om hvilke instrumenter som tilhører henholdsvis treblåserfamilien og messingblåserfamilien.

Ingun Elvhaug, nestleder i Kløfta skolekorps med ansvar for rekruttering, mener korpsmusikk er så mye mer enn 17. mai.

- Uten korps ville det selvsagt ikke bli 17.-maifeiringer slik vi er vant til. Vi holder imidlertid på med så mye, mye, mer, blant annet showkonserter og konkurranser. Det sosiale er også viktig for både barn og voksne. Ved å bli med i korps skaffer man seg nye nettverk, men det aller viktigste er jo at man lærer seg å spille et instrument, sier Elvhaug.

- Jeg vil hevde at barn har godt av å spille instrument. Det er mye god dokumentert forskning som viser at barn som spiller eller holder på med annen kulturaktivitet gjør det bedre i andre fag.

LES OGSÅ: Feiring akkurat som før

KULTURSKOLEN

Kløfta skolekorps samarbeider med Ullensaker kulturskole om instrumentopplæring på blåseinstrumenter.

- Korpsbarn er med andre ord ikke bare korpsbarn. De er også kulturskolebarn som lærer instrumentet sitt i møte med høyt utdannede og dyktige lærere med spisskompetanse i fagfeltet sitt. Skolekorpsene våre gir barna mulighet til å holde på med musikk i sitt nærmiljø sier Elvhaug.

Torsdag 28. mai inviterer Kløfta skolekorps til informasjonskveld på Åreppen skole.

- Der vil vi fortelle om korpset, og de som vil kan prøve instrumenter. Korpset skal også spille, sier Elvhaug.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.