• KOSTE SEG: Emil Andreas (8) og Sindre Tobias Siljuberg (5) koste seg på Råholtdagene sammen med mamma Ida Marie Berglund.
  • UNDERHOLDNING. Det var mange innslag og god underholdning fra scenen utenfor Amfi lørdag ettermiddag. Stian Carstensen og sønnen Gabriel Øien Carstensen høstet stor applaus fra publikum.

Det startet allerede fredag kveld, da folkrockbandet Staut holdt konsert. Lørdag fortsatte Råholtdagene med tettpakket program fra morgen til kveld.

Fra scenen kunne publikum få med seg alt fra GT-Sara, Stian Carstensen, Alexandra Rotan og Eidsvoll Soulchildren til oppvisning med Eidsvoll Ballettsenter.

I tillegg var flere lokale lag og foreninger på plass med stander og mange av senterets butikker hadde for anledningen trukket ut i sola med boder og gode tilbud. Og med strålende sol, fra nesten skyfri himmel, lå alt til rette for en bra dag utenfor Amfi.

– Bra med råholtdager

Lørdag ettermiddag var det mange som hadde tatt turen til Råholt og publikum så ut til å stortrives.

Sindre Tobias Siljuberg (5) var godt fornøyd etter å ha fått en runde på hesteryggen.

– Å sitte på hesten var gøy, jeg har gjort det én gang før. Ellers har vi spist is og kost oss. Det er morsomt med Råholtdager, forteller femåringen, som var på plass sammen med storebror Emil Andreas (8) og mamma Ida Marie Berglund.

Berglund var også på Staut-konserten fredag kveld.

– Det var god stemning, bra musikk og generelt bra opplegg. Det er ikke så ofte man kan gå hjem fra konsert, smiler hun, og legger til at hun synes det er veldig bra med lokale arrangementer.

Tynt i rekkene

Men stemningen var god, sviktet publikum det som skulle bli en folkefest fredag kveld.

– Vi hadde håpa på i alle fall tusen publikummere til, sier arrangør Kai André Moe.

Men slik ble det ikke. Under fredagens konsert møtte bare rundt 500 publikummere opp. 

– Det var litt tynt. Jeg tror nok at været kan ha hatt litt å si, sier pirmusmotor Vidar Pettersen.

De to synes det er leit at folk ikke kommer når det arrangeres ting i lokalmiljøet.

– Det er synd. Det skjer jo ikke ting her så alt for ofte, påpeker Moe.

Men sett bort ifra publikumsoppmøtet er de to godt fornøyd med fredagens konsert.

– Den gikk som smurt ellers! Og det er moro å se at folk koser seg. Nå gleder vi oss til Classic-Rock-Night i kveld, smiler Pettersen. 

– Det er klart vi kunne ønska oss flere publikummere i går, men det er flott at så mange er her nå i dag, også håper vi at mange tar turen på konsert i kveld, sier leder av EIF fotball, Asbjørn Brandlistuen.

Han passer også på å rose innsatsen fra de frivillige.

– De har gjort en kjempejobb.

Rockeaften

Årets Råholtdager rundes av med en skikkelig rockeaften lørdag kveld. 

– Det er tre band. The Real Mojos som spiller det beste fra Pink Floyd, så blir det litt fra Clearwaters, før vi runder av med Glory Days – et av Norges feteste coverband, forteller Vidar Pettersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.