• «Bli med!»: Bli med-gjengen var godt fornøyd med arrangementet. F.v. Monica Flage, Gunn Tomren og Hege Svendsen.

Vanligvis er lyset slukket, bøkene plassert trygt i bokhyllene og dørene lukket på denne tiden av døgnet. Men ikke i kveld…

Fra Eidsvoll bibliotek høres latter og glade barnestemmer. Det leses i bøker, lekes gjemsel mellom bokhyllene og på gulvet er det rigget til for overnatting denne lørdagskvelden. 60 mennesker, både voksne og barn, skal tilbringe natta i biblioteket.

– Flott tilbud

Blant barnebøkene i førsteetasje har familien Reiniø funnet seg godt til rette.

– Vi er veldig glad i biblioteket og tar ofte turen innom ellers, så at vi får muligheten til å overnatte er kjempegøy for barna! Det blir i alle fall nok bøker å lese på senga i kveld, smiler mamma Jenny.

Familien på fire flyttet til Eidsvoll for litt under ett år siden. De setter stor pris på «Bli med!» sine arrangementer og har allerede rukket å være med på flere.

– De har et flott lavterskeltilbud, hvor man kan bli kjent med andre barnefamilier i området og få delta på morsomme aktiviteter, sier pappa Topi.

Også barna Aino (6) og Saga (4) ser ut til å trives denne kvelden.

– Det er gøy å være her, smiler Aino, mens hun titter bort på lerret hvor kveldens film allerede er godt i gang.

– Enig. Det er kjempefint! Jeg tror kanskje jeg vil sove over her for alltid, legger venninne Emily Norback (6) til.

Stor oppslutning

Det er foreningen «Bli med!», i samarbeid med biblioteket, som står bak arrangementet og det arrangeres for andre året på rad.

– I år har det faktisk vært så mange som ville være med, at vi måtte si nei til noen på grunn av branninstrukser. Men det er kjempehyggelig at så mange har lyst til å bli med på overnatting, sier Monica Flage i «Bli med!». Hun fikk nylig frivilligprisen for arbeidet med Bli med!.

Kvelden startet med grilling og bålkos utenfor biblioteket, før overnattingsgjestene trakk inn i Kafé Henrik.

– Der ble det servert frukt, kjeks og kaffe, forteller Flage.

Resten av kvelden ble tilbrakt innenfor bibliotekets vegger, med høytlesning, lek, filmtitting og forhåpentligvis litt søvn utover natta.

– Vi driver jo dette på frivillig basis, så det hadde vært kjempefint hvis noen har lyst til å bidra med noe de kan eller gode ideer til arrangementer. Vi stiller med lokaler og utstyr, men blir glade for innspill og annen hjelp. Det er bare å ta kontakt, avslutter Flage.

Fakta om Bli med

  • «Bli med!» er en forening som har som mål å holde arrangementer hvor barn og voksne kan delta sammen.
  • De ønsker å skape sosiale møteplasser for beboere i Eidsvoll kommune og andre som ønsker å bli kjent med nye mennesker. 
  • Foreningen ble startet i 2015, og de har flere gratis arrangementer, med ulike aktiviteter, gjennom hele året.
  • Kilde: www.blimed.eidsvoll.no

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.