Over kulen, inn i svingen og over et par kuler til. Hjulene ruller fort, og hoppene er høye på NEILs nye sykkelbane.

Sykkelbanen, eller pumptrackbanen som det kalles på fagspråket, ble til etter idrettslagets tanke om å lage et tilbud uten resultatliste og startnummer.

- Her kan hvem som helst komme, når som helst. Det eneste du trenger er en sykkel og en hjelm, sier Terje Fredriksen, leder for ski- og atktivitetsgruppa i NEIL.

- DETTE VAR VELDIG GØY, MEN LITT VANSKELIG

Og det var mange som hadde tatt med seg både sykkel og hjelm da banen ble åpnet. Et titalls barn, noen foreldre og flere av initativtakerene var møtt opp.

- Dette var veldig gøy! Det var litt vanskelig første runden, men etter det gikk det greit, sier en fornøyd Pål Andre Ørbæk (8).

Han hadde aldri prøvd en sånn type sykkelbane før.

- Men jeg tror jeg kommer til å sykle litt her framover.

LES OGSÅ: Syklet 70 mil på 60 timer

Brage Løvlien (7), hadde også tatt turen til åpningen av banen. For sjuåringenh fra Gullverket er ikke sykkel på bane helt nytt.

- Jeg kjører motocross, så kjøring på bane har jeg gjort før, men aldri med vanlig sykkel. Det ligner litt, forteller han.

Og med batman på T-skjorta fløy Brage gjennom den humpete løypa mer enn én gang. Det gjorde også flere av de andre frammøtte - både store og små.

BYGGET MED HJELP FRA FLERE HOLD

Ideen om pumptrackbanen kom i fjor høst, og da Gjensidigestiftelsen stilte med midler, ble det mulig å bygge den.

- Brødrene Nordahl har stått for arbeidet med gravemaskin, resten har vi gjort på dugnad. Som vanlig har det vært en bra dugnadsgjeng som har hjulpet til, sier nestleder i NEIL, Ingrid Hognestad.

Hjelp har de også fått fra Anders Berglie.

- Jeg er glad i å sykle BMX selv, så da jeg så at NEIL skulle lage sykkelbane, ville jeg gjerne bidra, sier han.

Berglie er hjernen bak banen når det kommer til hvordan den skulle utformes.

- Jeg har tegnet banen, og ellers hjulpet til der det har trengstes, sier han, og legger til at han synes det er utrolig bra at et idrettslag som ikke engang har egen sykkelgruppe, lager en slik bane.

Nå står pumptrackbanen der til bruk for den som måtte ønske det.

- Her har både små og store mulighet til å komme for å trene og leke seg. Vi har tro på at den blir mye brukt. Det eneste vi ber om er at folk bruker hjelm og passer på hverandre, avslutter Hognestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.