• GJENSIDIG KJÆRLIGHET: Alf Kristian i ett øyeblikk med felles kos og lek med kattungen vår Charlie, sier Britt Unni Johansen.
  • PORTRETTBILDE AV RAMBO: Dette er min gode venn, Rambo, som jeg er bestemor til. Rambo er en glad, morsom, og snill fyr, forteller Jane Bjerkli.

– Jeg har daglig besøk av denne vesle frøkna og jeg synes det er gøy å ta bilder av henne, sier Hanne Guro Rønning om ekornet i hagen sin.

Med litt fantasi og en handlevogn i miniatyr full av godsaker, satte hun seg tydeligvis med kameraet i hendene for å vente på krabaten. Resultatet er dette blinkskuddet som går rett til topps i ukens konkurranse. Ekorn på handletur, kaller hun bildet sitt. Noen vil kanskje reagere på at situasjonen er konstruert, og det kan vi på en måte skjønne. Men selve motivet, der ekornet kommer for å sjekke ut herlighetene, har hun ikke kontroll på, med mindre dyret er utstoppet. Det har vi imidlertid ingen grunn til å tro.

Her handler det bare om å vente på riktig øyeblikk og å trykke på utløseren i akkurat riktig øyeblikk. At ekornet tydeligvis har luktet på og forkastet ei lita hasselnøtt og i stedet går for ei svær valnøtt, gjør situasjonen ubetalelig.

LES OGSÅ: Se bildene fra første runde i EUBs fotokonkurranse!

Vi liker at fotografer bruker hodet og øynene, og dermed kommer opp med bilder som går utenpå resten. Når man fotograferer ville dyr, er man svært sjelden herre over bakgrunn og omgivelser. Men her tror vi bildet kunne blitt enda bedre om fotografen hadde flyttet seg litt til venstre for å unngå den hvite stubben i bakgrunnen. Den trekker ned helhetsinntrykket, men for all del, motivet står svært støtt uansett.

Gratulerer!

Se bildene av alle de innsendte bildene i toppen av saken!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.