I midten av oktober har Romerike musikkteaterskole gjennomført totalt seks forestillinger av High school musical. Produsent Tonje Thwin Hagen sier til EUB at de over overveldet over at så mange som 2064 publikummere ville se dem i Ullensaker kulturhus.

- Samtidig hadde vi en følelse av at denne ville slå an, men det var bare en drøm at det kunne gå så bra, sier Thwin Hagen.

SKUESPILLERE FRA ØVRE ROMERIKE

Nesten 80 barn og ungdom fra Øvre Romerike var med i forestillingen. Flesteparten er fra Jessheim, mens mange er fra Eidsvoll, Nannestad og Kløfta. De har øvd siden januar på oppsetningen som er Romerike musikkteaterskole sin foreløpig største produksjon.

- Alle har jobbet så hardt, både instruktører, skuespillere og foreldre. Så det føles også, om man kan si det, veldig fortjent at vi fikk det til såpass bra. Vi er veldig stolte, sier produsenten.

Mens det er barn og ungdom fra åtte til 19 år som stjeler showet på scenen, har andre generasjoner bidratt stort i kulissene.

- Foreldrene er også med på laget. De lager mat til barna, lager kostymer, bygger scenografien, selger program før forestillingene, er med som scenearbeidere i skiftene under forestillingen, designer og trykker program. De har gjort alt for at barna og produksjonen skal bli best mulig, sier Thwin Hagen.

Hun mener dette samholdet har vært helt avgjørende.

- Vi er kjempeglade for at fikk dette til i fellesskap, for mantraet gjennom hele prosessen har vært at vi gjør dette sammen. Vi vil ikke dyrke fram divaer. Teater er kollektivt arbeid, hvis ikke er det lett å miste både seg selv og folk, sier Thwin Hagen.

NY STORSATSING PÅ GANG

Romerike musikkteaterskole er allerede i gang med planleggingen av en ny stor familiemusikal. Detaljer gjenstår før de vil avsløre hva som skal settes opp.

- Det er bare å vente og glede seg. Vi har en veldig god idé om hva vil skal, har fått rettigheter, men det er litt praktisk må ordnes før vi kan slippe bomben, sier produsenten med et smil.

Over hundre påmeldte til den eksterne High school musical-auditionen gjorde at rundene måtte utvides til to dager. Produsenten håper og tror på vel så stor pågang i framtiden.

- Det er en utrolig stor etterspørsel for å synge og danse, og drive med musikkteater. Det merker vi også på henvendelser resten av året, sier Thwin Hagen.

LES OGSÅ: Hoppensprettmarsjen samlet inn penger

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.