Alt dette og mye, mye mer til i nær sagt alle størrelser, selger Tom Karlsen og Tormod Nysveen i sin bruktbutikk Teisengården Antikk & Kuriosa.

– Vi startet i desember med åpent hver lørdag, men i forbindelse med Jessheimdagene har vi holdt åpent hver dag. Og i dag starter vi med auksjon som vi har tenkt å gjennomføre hver siste lørdag i måneden framover, sier Karlsen.

De har leid den verneverdige låven på Teisengården i Trondheimsvegen 55 av Rigmor og Espen Bjervig. I de siste dagen har de forberedt seg på storinnrykk av kunder.

IKKE LOPPEMARKED

– Tar dere mot såkalte lopper fra folk og bedrifter?

– Nei, for vi vil at dette skal være noe annet enn et loppemarked. Vi styrer unna typiske lopper, og heller mer mot antikviteter og sjeldne eller kuriøse bruksgjenstander. Vi opptatt av at tingene vi selger skal ha en viss grad av kvalitet, og at de ikke er masseprodusert for bare noen få år siden. Jeg tipper at mye av det vi tilbyr her får du nesten ikke tak i andre steder, påpeker Karlsen.

– Hvor får dere alle disse tingene fra?

– Vi reiser mye rundt omkring og treffer folk som vi kjøper gamle saker og ting av. Så får vi en del tips om låver og hus som skal tømmes eller rives av ymse grunner. Da slår vi til, og på slike steder finner vi ofte mange rare og gamle ting. Du vil ikke tro hva folk har tatt vare på, og som andre gjerne vil kjøpe, påpeker han.

GODT LIKT

Karlsen forteller at de har blitt godt tatt imot av folk på Jessheim og utenfra.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og mange sier at dette har de savnet en slik butikk i årevis. Interessen er egentlig helt utrolig. De elsker den og vi elsker det vi driver med. Og så er det et stort pluss å ha markedet i slike knallfine omgivelser, sier han og ser seg rundt på tunet på den ærverdige eiendommen ved inngangen til Jessheim by.

LES OGSÅ: Selger samlingen: Har med 9000 plater

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.