Hans Olav Trøen i Contrazt og Rune Rudberg med eget band byr opp til dans i Letohallen lørdag.

- I Letohallen skal det danses med stil. Her er det hvite duker på bordet, levende lys og festpyntede folk. Det er ikke lov med «flaska på bordet», og hele atmosfæren innbyr til stilig fest, sier de to musikerne og daglig leder av Letohallen, Trond Ola Rynning. Under dansegallaen i fjor var det rundt 1000 innenfor dørene.

TO GANGER I ÅRET

Det er dansegalla to ganger i året i Letohallen - vår og høst. Og hver gang er det smekkfullt.

- Hotellet har vært fullbooket i lang tid. Folk kommer med fly langvegsfra - enkelte helt fra Tromsø, forteller Rynning.

De tre avkrefter at folk ikke lenger slutter opp om slike store dansefester.

- Vi var nok inne i en bølgedal for noen år siden, men nå er det på veg oppover igjen. En tid ble det arrangert slike dansetilstelninger overalt. Det ble for mye av det gode. Nå er mange av de bandene som ikke hadde livets rett borte, og det er de med kvalitet som er tilbake. Letohallen er kjent for kvalitet og stil, sier Trøen, og legger til at det er liv laga for de store, etablerte dansefestene, som i Sel og Seljord - og Letohallen.

VAKTHOLD

Rynning forteller at det legges vekt på kvalitet i alle ledd, fra man går inn døra til man er på dansegulvet.

- Vi har et stort vaktkorps som er til stede både ute og inne. Vi legger ut 300 kvadratmeter med parkett som er god å danse på. Med det skal også være hyggelig å bare sitte ned å lytte til musikken. Derfor har vi hvite duker og levende lys. Vi har prøvde med andre, store musikalske arrangement, men det er bare dansegallaer som funker. Vi har arrangert disse i 20 år nå.

Dansebandsjangeren har sin opprinnelse i Sverige, men Norge har med årene utviklet sin egen sjanger.

- Skandinavia skulle på 1990-tallet høres ut som Vikingarna. Slik er det ikke lenger, mener Rune Rundberg, som var vokalist i bandet på den tiden.

- I dag har bandene sitt eget særpreg. Rune Rudberg-band har et sterkt innslag av country.

At flere band som har holdt det gående i mange, mange år, finner andre arenaer for å formidle sin musikk, forstår de godt.

- Bandmedlemmene blir eldre, det samme gjør fansen. Derfor kan for eksempel konserter være det rette. De to musikerne gleder seg å spille til dans på lørdag.

- Det kommer så ymse folk. Mange er slike som reiser rundt og danser hver helg, enkelte liker å ta seg en fest, mens andre igjen kommer for å treffe naboen.

Her skal alle kose seg, enten de er danseløver eller ikke. Dette er ett av årets høydepunkt for oss. Det er morsomt å stå på scenen og se på at folk koser seg, mener Trøen og Rudberg.

LES OGSÅ: Dansefest på torget

LES OGSÅ: Dans på Gran Canaria

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.